Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili Zekanovićeve izjave

Amsterdamska koalicija: Takve izjave jačaju ozračje mržnje i potiču nasilje

Amsterdamska koalicija
Nel Pavletic/PIXSELL
14.02.2019.
u 17:24

Najoštrije osuđujemo ispad Hrvoja Zekanovića i stajemo i obranu kolege Milorada Pupovca i svih pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, poručili su iz Amsterdamske koalicije

Iz Amsterdamske koalicije danas su najoštrije osudili istup saborskog zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića, koji je Miloradu Pupovcu poručio da je mogao otići iz Hrvatske na traktoru 1990-ih, te su ocijenili da je ta njegova izjava "još jedan žalostan doprinos ludovanju nacionalizma i netrpeljivosti u Hrvatskoj".

"Takve izjave jačaju ozračje mržnje i potiču nasilje u svim sferama života, od škola do sporta, čemu, nažalost, svjedočimo svaki dan", istaknuli su iz Amsterdamske koalicije, dodajući da su demokratski standardi u Hrvatskoj toliko srozani da kao društvo više nismo ni svjesni razmjera takvih skandaloznih poruka.

Ocijenili su da su HDZ i partneri "širom otvorili vrata radikalima i huliganima zbog kojih se naše manjine i naši susjedi u Hrvatskoj više ne osjećaju sigurno".

"Uveli ste verbalni delikt nad spomenicima, a zatvorili ste oči pred fašističkom retorikom i nacionalističkim ispadima. Ukratko, dopustili ste da nasilje, mržnja i šovinizam postanu hrvatski brend", poručili su iz Amsterdamske koalicije, ističući da će se ta koalicija "iz petnih žila suprotstaviti svim opcijama koje žele zatvorenu i izoliranu Hrvatsku", koje šire mržnju, nesnošljivost i strah.

"Najoštrije osuđujemo ispad Hrvoja Zekanovića i stajemo i obranu kolege Milorada Pupovca i svih pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj", poručili su iz Amsterdamske koalicije u povodu na Zekanovićevu izjavu kako mu je žao što Milorad Pupovac "nije 1995. sa svojim istomišljenicima na traktorima pobjegao u Beograd" te da on nije čovjek koji bi u Saboru trebao predstavljati Srbe. 

Pogledajte video: Svađa Grmoje i Zekanovića u Saboru

Komentara 37

Avatar gordi
gordi
18:44 14.02.2019.

što je sa govorom Pupavca jučer??? kako vas nije sramota...stranku vam čine osuđeni obijaći i lopovi...objasnite septičke u Gunji...sram vas bilo nakarade...

JU
juma
18:08 14.02.2019.

Dobro, jeste li za verbalni delikt ili niste? Mozda ste za selektivni verbalni delikt, pa treba sankcionirati Zekanovica, a ne treba sankcionirati Ercega? Kod selektivne primjene zakona, za koju se zalazete, pravo i pravda cesto budu neselektivno pogazeni, ali uvjeren sam kako s tim nemate problema, kao sto vam nije bio problem s 3% glasova sjediti u vladi i kontrolirati 30% ministarstava.

TT
tTony
18:27 14.02.2019.

Sve je govor mrznje osim govora Pupovca on je taj koli djeli gradjane i to je gore od govora mrznje. Kada ce srbi vec jednom svatit da je 25 godina dosta ove propagande koja nevodi nicemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije