Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI KOMENTARI GOVOR MRŽNJE

Amnesty International okrenuo leđa Navaljnom: Zbog nacionalizma nije zatvorenik savjesti

FILE PHOTO: Russian opposition leader Navalny attends a court hearing in Moscow
Foto: Babushkinsky District Court/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.02.2021.
u 15:50

Disident je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjetne kazne koju je dobio zbog navodne financijske prijevare

Amnesty International (AI) pomalo iznenađujuće je u utorak priopćio da ruskog disidenta Alekseja Navaljnog više ne smatra “zatvorenikom savjesti”, i to zbog ksenofobnih stavova koje je iznosio u prošlosti.

Navaljnog AI više neće smatrati osobom koju se “progoni zbog uvjerenja suprotnih vlastima”, ali će se i dalje zalagati za to da ga vlada
pusti na slobodu. Disident je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjetne kazne koju je dobio zbog navodne financijske prijevare, u procesu koji on i mnogi promatrači opisuju kao politički motiviran.

“Neki od komentara koje je iznosio mogu se smatrati govorom mržnje”, priopćio je AI.

Podsjetimo, opozicionar je ljude s Kavkaza prije 15-ak godina nazivao žoharima te je pištoljem mahao pred kamerama implicirajući da bi se on mogao iskoristiti protiv njih. Zalagao se za protjerivanje svih Gruzijaca iz Rusije.

Kasnije pak je zapadnim medijima govorio da se ne odriče svojih nekadašnjih stavova iako se sve manje bavio nacionalizmom, a sve više borbom protiv korupcije i režima.

 

Alarmantni nalaz inspektorata: Čak svako drugo maslinovo ulje je lažno!

Komentara 3

MX
Mister X
21:31 25.02.2021.

nije li ovo organizirano progranmirano. kako su išli na to da ga upotrebe za nove sankcije . A Putin je rekao nemoje previše igrati da ne popiz*im . Sada ovo da bi sankcije bile neke jeftine ili da ih pomaknu za kasnije ?

SI
sisavac
20:24 25.02.2021.

Lik ima pravomoćnu presudu zbog pronevjere, odnosno krađe novca. Nije navodno nešto napravio, nego je osuđen za kazneno djelo, poreznu utaju među ostalim. Na tom opjevanom i slobodnom zapadu bi za isto popio 10 godina zatvora. I nikom na pamet ne bi palo braniti kriminalca koji se eto najednom, baš nakon što je uhvaćen, počeo baviti politikom. Ima zapad divan izraz za takve, usefull idiots...

MP
miroslav.petkovic.7564
16:59 25.02.2021.

Hahahaha sprdacina sad im nevalja.Nace oni nekog drugog nisu ga mogli izvuc iz zatvora..Izgleda odrekli ga se. Sta kazu domaci Amerikanci,Dobry Cepiga neznam jesu li primili Sputnjik V..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije