Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povrat imovine

Amerikancu vratili remek-djela koja su otuđili nacisti

Valentino9
Foto: Reuters
1/2
20.03.2013.
u 09:29

Tom Selldorff (84) imao je samo šest godina kada je posljednji put vidio djedovu zbirku od šest remek-djela. Bilo je to koncem 30-ih godina prošlog stoljeća u Beču.

Francuska je američkom državljaninu Tomu Selldorffu u utorak vratila vrijednu umjetničku zbirku koji su tijekom Drugog svjetskog rata nacisti otuđili od njegova djeda.

Selldorff (84) imao je samo šest godina kada je posljednji put vidio djedovu zbirku od šest remek-djela. Bilo je to koncem 30-ih godina prošlog stoljeća u Beču, piše Huffington post, koji ističe da je povrat vrijednih slika, uključujući one s potpisima Alessandra Longhija i Sebastiana Riccija, dio nastojanja francuskih vlasti da vrate stotine djela koja su nacisti otuđili Židovima i koji danas vise u francuskim muzejima.

– Iznimno sam zahvalan i sretan. Nije bilo lako doći do ovoga – kazao je Selldorff, koji je doletio iz Bostona kako bi preuzeo komadić davno izgubljenog obiteljskog blaga. Kazao je da će slike ostaviti u nasljedstvo svojim unucima.

>>Izraelski novinar u jezeru traga za blagom koje su ukrali nacisti

 

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:45 20.03.2013.

u 15:11h Nepokolebljiv je napisao/la: Poslije te velike pljacke Ameri su pokrenuli "Marshal's Plan" obnove njemacke nacije jer....

GR
GradjaninČetvrtog Reda
09:57 20.03.2013.

Pohvalno, zašto nitko ne komentira dobre vijesti.

OB
-obrisani-
18:38 20.03.2013.

Vrijedne umjetnicke slike, perzijski sagovi ,zlatni nakit sve su to ONI imali a nitko ne pita kojim so to nacinom ONI to stekli a zivjeli su u tudjim zemljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije