Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozan pad

Amerikanci: Talibani lažu da su srušili naš zrakoplov

srušen američki avion
Foto: REUTERS
1/3
27.01.2020.
u 21:30

Pentagon je potvrdio kako je zrakoplov koji se srušio u Afganistanu pripadao američkoj vojsci.

Pentagon je potvrdio kako je zrakoplov koji se srušio u Afganistanu pripadao američkoj vojsci. Šef američkog zrakoplovstva David Goldfein kazao je kako se radi o zrakoplovu E-11A BACN, ali nije objasnio uzrok pada te je demantirao tvrdnju talibana da su oni srušili zrakoplov. Pritom je dodao da podaci o žrtvama nisu dostupni. Međutim, jedan od dužnosnika Pentagona je naveo da vjeruje da je u zrakoplovu bilo manje od 10 ljudi.

Danas su tijekom dana kolale kontradiktorne informacije o detaljima pada aviona. Najprije su afganistanske vlasti tvrdile kako se radi o putničkom zrakoplovu koji se srušio u području Sao Kela, okruga Deh Jak u provinciji Gazni, oko 130 kilometara jugozapadno od glavnog grada Kabula te da je poginulo preko 80 putnika.

Iako su prve informacije bile, kako je to izvijestio Arif Noori, glasnogovornik ureda guvernera provincije, da se srušio zrakoplov Boeing aviokompanije Ariana, glavni direktor te kompanije Mirwais Mirzakal tu je informaciju kasnije demantirao.

Glasnogovornik lokalne policije Ahmad Kan Seerat rekao je da područje pada zrakoplova “nije sigurno” zbog prisutnosti talibana. Okrug Deh Jaka većinom je pod kontrolom te militantne skupine. S druge strane, afganistanski talibani su tvrdili da su oborili avion koji je prevozio američke vojnike u provinciji Gazni istaknuvši da su svi američki vojnici, među kojima i visoki časnici, poginuli. Amerikanci su to demantirali.

U međuvremenu, fotografije i videozapisi koji su se pojavili na društvenim medijima pokazali su ostatke E-11A BACN, serijskog broja 11-9358. Odjeljak repa i motori izgledaju prilično netaknuti u videu, s prepoznatljivim okruglim oklopima na motoru i serijskim kodom na vertikalnom stabilizatoru. Ostatak trupa i kokpit izgorjeli su.

Komentara 4

GR
gragakarlovac
02:01 28.01.2020.

Svi lažu, počinjemo od naše države

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:37 27.01.2020.

Ako Talibani imaju sposobnost pzo djelovanja onda su postali nečiji saveznici (Iran) ili im je netko "nehotice" dostavio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije