Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP PROMIJENIO POLITIKU
Povratak na članak

Amerikanci izdali svoje dugogodišnje saveznike? Turska kreće u veliku vojnu operaciju

– Američke oružane snage neće podržati operaciju niti biti uključene u nju – navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Komentari 32

MP
miroslav.petkovic.7564
10:50 07.10.2019.

Turci mi nisu omiljeni! Sto se tice Amera oni su prijatelji samo sebi..Ja ih zovem nasi umjetni prijatelji.. Sad ce moji domaci Amerikanci djelit minuse.. Interesantno kod nas ima amera vecih od svih Amera..Pravi panjevi.

VL
SH
Sharp01
10:22 07.10.2019.

Ni prvi ni zadnji put da su izdali svoje "saveznike" a u stvari vazale

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
11:46 07.10.2019.

Rat dukatima. EU je turskoj obećala 26 milijardi € da se izgradu naselja u Siriji i vrate izbjeglice. Ameri znaju da Turska, Irak, Iran i Damask ne gledaju blagonaklono na stvaranje oružane sile Kurda i Pašamaga na teritoriju sjevernog Iraka i istočno od rijeke Tigris. Kolikogod se Damask, Ankara, Bagdad i Teheran ne slagali u toj temi imaju sličan stav. Stav sličan onom koji imaju naše komšije za Kosovo,

VL
LI
lipica
10:20 07.10.2019.

Amerinkanci su izdali svakog tko im vise nije trebao ili im ne treba! Tko sumnja, neka pogleda povjest jedan vijek unatrag!

VL
KA
kapunjohan
11:37 07.10.2019.

Bolje bi bilo da se pitamo hoći li taj rat imati kakvo pozitivno riješenje ili će stvari još više zakomplicirati i dovesti do novih problema pa i na našim prostorima. Kurdi su brojčan narod i vjerovatno bi međunarodne snage trebale naći na tim prostorima i prostor za njihovu državu pa tako nastale i mnoge napetosti. Isto tako naći riješenje za izbjeglice- Sirice u Turskoj , nisu valda oni baš iz tog ,,Erdoganovog prostora,,. Ovako navijanje za amerikance ili turke je kontraproduktivno.

VL
VH
volim.hrvatsku
13:10 07.10.2019.

MOGLI BI TURCI I NAHEBAT S KRDIMA ......

VL
VH
volim.hrvatsku
13:12 07.10.2019.

KURDI VEC DUGO RATUJU, IMAJU VELIKO ISKUSTVO, IMAJU I NESTO ORUZJA....

VL
SI
Sead.Idrizi
11:48 07.10.2019.

Kurdi se trebaju okrenuti Assadu i Rusima. Pakt sa podupirateljima terorista nije bio pametan od početka.

VL
GR
gragakarlovac
13:26 07.10.2019.

BRAVO za Ameriku!

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:49 07.10.2019.

umjesto da se pisac bavi agresijom amerikanaca i turaka na siriju, teroristime koje zapad sponzorira i dalje, vi tu spominjete 'saveznike'. ne kužim, tolko ste oslijepili od 'savezničkog' prijateljstva, da više stvari ne znate nazvati pravim imenom? sirija je pred 2 tjedna u un-u javno zatražili povlačenje svih stranih sila iz sirije. naši mediji to prenijeli kao da ništa nije bilo. kad bude neki sličan događaj, a bude ih, pa kad neka zemlja bude u drugoj provodila akcije koje su u njenom interesu, a ta zemlja ne bude amerika, molim da zauzmete isti stav, pa da okupaciju ne nazivate okupacijom ni agresijom, već savezničkom akcijom, jer danas svatko tko nekog napadne, ima par prijatelja. tako saudijske zločinačke napade u jemenu zovete savezničkom akcijom, a hutiji su vam teroristi, jer ih podupire iran... ono, jedni saveznici protiv drugih saveznika, budite barem formalno u izražavanju dosljedni. sve ovo je turska igra kojom rješavaju kurde, bez da se službena sirija u to miješa, a sve pod budnim okom rusa. nekako mediji baš i ne prate situaciju tamo, i dalje amerikanci drže okupiranim dio sirije, najbogatiji naftom i plinom... a tigrovi im se približavaju.

VL
IM
Immanuell
12:02 07.10.2019.

Kurdi su ratovali godinama u suradnji s Assadom pa bi trebali tako i sad. Međutim, američki utjecaj je ostavio trag, SAA je uz rusku vojsku, Kurdi su bili uz Amere. Podjela se "podebljala", Kurdi sanjaju o neovisnoj državi koja bi otkinula komad Irana, Iraka, Sirije, na koncu i jugoistočni dio Turske. Erdogan riskira previše, četvrtinu stanovništva Turske čine Kurdi. Bit će krvi do koljena.

VL
Avatar navijač
navijač
12:59 07.10.2019.

Turska je dovoljno jaka i velika da bi mogla biti i samostalna, ali je razjedinjena što koriste i Amerikanci i sada Rusi da ih drže "na uzdi".

VL
IK
ikbmibm
21:26 07.10.2019.

Erdogan is problem ,not solution.

VL
DU
Deleted user
15:29 07.10.2019.

prva tri komentara govore za sebe, ocito anti hrvatski i anti americki. ocigledno se radi o dezurnim sa istoka ili iz b... koji nemaju pojma o stanju u tom djelu svijeta, a zaboravljaju da turci sve koji nisu usmjkereni uz njihov stav smatraju teroristima, zaboravljajuci istodobno da bez kurda ni danas nebi bilo (relativne) slobode za gradjane tog djela svijeta. bosanska posla... i tovecinom zenskih postrojba, koje su quasi same pobijedile one "ewiggestrige"...

VL
Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
12:46 07.10.2019.

Upravo je suprotno od naslova. Prvi su se Rusima okrenuli Turci.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
12:00 07.10.2019.

Turska je članica NATO, a Kurdistan nit ne postoji kao članica bilo čeg !!! Tej detalj vam je sim promakel ?! Usput, jel se netko zapital kaj Sirija ma reč na ovu akciju na njihvom teritoriju ?!

VL
Avatar antimaterija
antimaterija
12:06 07.10.2019.

Izdaja, prijevara i ucjene, to su standardne osobine svake politike SAD-a prema svim malim narodima i poglavito prema tzv.saveznicima. Mi smo tek jednu u nizu saveznika koje su ovi izdali, naravno ne s toliko teškim posljedicama kao što je slučaj sa Kurdima ali to su stvari koje bi svakom čovjeku zdravog razuma trebale otvoriti oči. Zbog savezništva sa SAD-om smo se odrekli strateški izuzetno važnoj ruskog plinovoda od kojega bi imali velike dobiti za gospodarstvo, tu je i ulaganje našeg novca u LNG koji je čisti interes SAD-a, naša je vojska u Afganistanu koji je američki kolonijalni rat, tu su i veliki ekonomski gubici od sukoba sa Rusijom oko Ukrajine i antiruske klime u društvu i naposljetku kada Hrvatska treba pomoć SAD oko 12(!) starih zrakoplova F-16, onda nastupa čista izdaja! Pametna politika bi sada ozbiljno okrenula smjer i okrenula državu prema Rusiji koja nikada svoje partnere ne iznevjeri.

VL
DO
Donald
11:33 07.10.2019.

Ovim potezom Amerikanci su dokazali da se boje vojnog poraza od Turske i bježe kao miševi ostavljajući saveznike Kurde na nemilost Erdoganu. Jadno i žalosno nakon toliko Kurdskih žrtava.

VL
PA
papa
12:54 07.10.2019.

Hrvatska, Nato vazl najnizeg oblika kao lopovaka zemlja u vlasnistvu Mila Djukanovica, Bugarska ili Rumunija. Svi cete opet platiti cenu zbog vekovnog poltronstva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.