Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potez Bidenove administracije

Amerikanci bombardirali proiransku bazu u Siriji: Smrtno stradalo 17 osoba

Sirija Ilustracija
Foto: ABOUD HAMAM/REUTERS/PIXSELL
1/2
26.02.2021.
u 07:23

Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu

Sjedinjene Države su u petak bombardirali položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije, usmrtivši 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.

Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamal.

Dok predsjednik Joe Biden čeka gestu iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, posljednjih su dana proiranske oružane skupine izvele tri napada.

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu, a u subotu je je napadnuta iračka zračna baza Balad.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 83

ZN
znam
07:36 26.02.2021.

Biden, najsveziji kandidat za Nobela.

KU
Kultura
08:50 26.02.2021.

Srecom je otisao onaj ratoborni Trump.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:51 26.02.2021.

Počeo je Biden. Nije dugo izdržao "demokrat".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije