Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve snimili

VIDEO Amerikanac došao u Hrvatsku ubijati divokoze, evo koliko se takva 'avantura' plaća

J. Alain Smith
16.01.2018.
u 09:42

Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze.

J. Alain Smith, lovac, pisac i bogati biznismen koji putuje svijetom i ubija životinje snajperskom puškom boravio je u Hrvatskoj, o čemu je njegova ekipa snimila i dokumentarni film.

Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze. Na njegovoj stranici navodi se da je skupio više od 300 različitih životinja. Osim lova na divokoze, u filmu se navodi i da je Smithovu ekipu snašlo trovanje hranom zbog čega su završili u bolnici. 

Čini se da dolazak stranaca u lov u Hrvatsku nije rijetkost, s obzirom na ponudu jedne hrvatske agencije koju prenosi Slobodna Dalmacija

– Organiziramo lov na divokozu u lovištima Biokova od 1. rujna do 31. prosinca. Tri dana smještaja na bazi punog pansiona, dva dana lova, sve uključeno u cijenu osim trofeja koji ovise o težini. Lovište na Biokovu najpoznatije je lovište za lov divokoze (gamza) u ovom dijelu Europe u kojem su odstrijeljeni mnogobrojni vrhunski trofeji. Ovo je izrazito planinsko lovište s nadmorskom visinom od 380 m do 1750 metara te, kao takvo, idealno lovište za divokoze. Lov na divokozu slovi kao jedna od zahtjevnijih vrsta lovova u Hrvatskoj upravo zbog potrebne fizičke spremnosti lovca za šuljanjem planinskim masivom.

Obračun se vrši na osnovu stvarne vrijednosti trofeja i to nakon ocjene certificiranog ocjenjivača lovačkih trofeja u prisustvu lovnog gosta. Cjenik trofeja je od 3570 do 20.000 kuna. Ukupna cijena lovnog aranžmana je 3700 kn + cijena trofeja. Lovni paket uključuje: smještaj u luksuzno uređenom  hotelu na osnovi polupansiona, organizacija lova, lovni pratitelj za dva lovna dana, Prijevoz terenskim vozilom po lovištu, obrada trofeja (lubanja s rogovljem) i montaža na odabrani podložak – navodi se u ponudi jedne hrvatske agencije. 

J. Alain Smith
1/12

Komentara 13

Avatar Vukomerec
Vukomerec
10:41 16.01.2018.

Večernji, otkrili ste toplu vodu. To se inače zove lovni turizam.

NO
nogogaz
09:55 16.01.2018.

niš novo, amerikanci dolaze ubijat. za sad samo koze... a kasnije i svinje...??

CR
crocro
11:02 16.01.2018.

Amerikancu je trofej od 3000 kuna kao Hrvatskom građaninu bez posla 6 kuna, koliko vrijedi jedno pivo. Kada sam vidio cifre vrijednosti trofeja pomislio sam da su u eurima i da su premale za velike biznismene. Kada protrljam oči i vidim da su kune u pitanju. Pa neka im je sretno a usput neka objave cijene trofeja u Njemačkoj, Americi, Švicarskoj, Francuskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije