Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u školi

Amerika žaluje: Strašno je pomisliti da takvo zlo živi među nama

sandy hook (1)
Reuters
15.12.2012.
u 08:45

Ovaj grad star je tri stotine godina, a ovaj dan zapamtit ćemo kao najgori u povijest, kazao je jedan mještanin

- Ne znamo gdje je dijete moje najbolje prijateljice. Dvoje djece koje su odveli u bolnicu preminulo je pa je jasno da su mrtvi svi koji su ostali u školi.... kazala je jedna od stanovnica gradića Newtona u kojem je mladi Adam Lanza u krvavom pokolju ubio najmanje 26 osoba, od čega je 20 dječice u dobi od pet do deset godina.

Među žrtvama je i njegova majka koja je navodno u prošlosti predavala u Sandy Hook školi u američkoj saveznoj državi Connecticut. ABC piše kako je najprije smaknuo majku pucajući joj u glavu u njihovoj zakedničkoj kući. Rođaci kažu kako njegova majka nije bila profesorica pa je u školi možda volontirala. Oružje je bilo registrirano na njezino ime. 

>>Mladić upao majci u učionicu pa smaknuo nju i učenike

I krvnik je pronađen mrtav no još nije utvrđeno je li si sam presudio. Pronađeno je i mrtvo tijelo zasad neidentificirane osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u zločinu. Broj mrtvih penje se na 28. 

- Ovaj grad star je tri stotine godina, a ovaj dan zapamtit ćemo kao najgori u povijest. Teško je povjerovati da bi se nešto ovako strašno uopće moglo dogoditi u našem gradiću. Strašno je da takvo zlo uopće živi u SAD-u. No, to je valjda priroda svijeta u kojem živimo, kazao je jedan mještanin za Reuters. 

Teška je bila noć za školarce, njihove roditelje i učitelje. 

- Kako reći djetetu da nisi siguran jesu li svi iz njezinog razreda dobro, pita se majka sedmogodišnje djevojčice. 

Odgajateljica u vrtiću ispričala je pak za CNN kako je uspjela spasiti svojih 19 učenika. Zaključala je učionicu i čitala im priču sve dok nije došla policija. 

- Jasno su se čuli pucnji, ali naravno da to nećete reći petogodišnjem djetetu, kazala je CNN-ovu reporteru dodajući kako je djeci stalno ponavljala "Sve će biti u redu". 

No, nešto nije bilo u redu s Adamom. Kazao je to i jedan njegov rođak za ABC.

Prijatelji obitelji mladića su opisalui kao problematičnog, a njemovu majku krutom.

- Adam se nikako nije mogao povezati s ostalom djecom, kazali su američkoj TV postaji. 

Adam je navodno bolovao od autizma. 

Komentara 19

Avatar My Style
My Style
13:18 15.12.2012.

Meni je tesko pomisliti da se ovakve stvari u SAD desavaju skoro pa redovno, a oni nemaju nikakvo objasnjenje zasto. A posle drugima mudruju o ljudskim slobodama i nenasilju.

SJ
Sve je uzalud
10:12 15.12.2012.

Što više medijskog prostora z ovakove slučajeve to sve više žrtava po događaju.Upravo objave na sva zvona izazivaju na još strašnije.

ME
merdevina
10:20 15.12.2012.

15.12.2012. u 10:17h hrvojemaleni je napisao/la: "Kojem se carstvu privoleti" nikad nije bila hrvatska dilema! Čija ono...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije