Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP DESTINACIJA

Američkim turistima najzanimljiviji Island, Kambodža i - Hrvatska

Turisti u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
29.11.2018.
u 15:58

Ove su godine ostvarili 1.6 milijuna noćenja

Hrvatska je Amerikancima među top pet destinacija "izvan utabanih staza". Ispred su Island i Kambodža, a iza naše zemlje Kolumbija i Vijetnam.

To je rezultat istraživanje američke kompanije PricewaterhouseCoopers, čiji su predstavnici predavali na forumu održanom tijekom najvećeg godišnjeg skupa udruženja sjevernoameričkih turoperatora (USTOA) u Phoenixu.

Titula ‘Off the Beaten Track’ destinacije još je jedan potvrda dobre pozicije naše zemlje na američkom tržištu, odakle je ove godine došlo 578.000 turista, koji su ostvarili 1.6 milijuna noćenja.

Lanjske su rezultate nadmašili za 23 i 18 posto, a najčešće su odsjedali u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Hvaru i Rovinju.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji se na konfreneciji USTOA-e susreo s predstavnicima ključnih partnera TravelZoo, Collette, Holiday Vacations, Cox and Kings, The Travel Corporation i Stride Travel, smatra da i u 2019. slijedi nastavak dvoznamenkastog rasta prometa iz SAD-a. Tome će zasigurno pridonijeti i novi direktni let American Airlinesa na relaciji Philadelphia Dubrovnik.

Zašto je Hrvatska popularna među Amerikancima tumači Amy Wilkins iz Smithsonian Medie.

- Hrvatska je idealna za turiste koji žele vidjeti nove destinacije i doživjeti nešto autentično, s obzirom na veliku ponudu sadržaja povezanih s kulturom i povijesti - kaže A. Wilkins.

VIDEO: Turisti snimili opasne vratolomije u napuštenim hotelima na jugu Jadrana

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Foton
Foton
18:00 29.11.2018.

To je tocno. Ja se vise ni ne sjecam koliko opisa Dalmacije, Istre, Zagreba sam dao potencijalnim americkim turistima. a poslije finala svjetskog prvenstva pitanjima o Modricu, Dalicu i Vatrenima nikad kraja. Kolinda vrlo popularna svojim spontanim grljenima svih od Macrona, Dalica, nasih i francuskih igraca, onako sva pokisla ali odusevljena. Pa onda o vinima i hrani, i svi koji se vrate, odusevljeni. Prekrasna zemlja, puno povijesti i kulture, fina hrana, lijepi decki i cure, bistro more itd, itd. Jos da izaberemo pametne da nas vode, daleko bi dogurali, mladi Irci bi se jagmili da budu barmeni u Splitu ili negdje u Istri.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:08 30.11.2018.

Island i Kambodja su interesantne zemlje ali imaju i jako negativne strane. Island je jako, jako skup i osim interesantnog krajolika ne nudi jos nesto posebno. Kambodja je treci svijet i samim time preslabo razvijen u vezi komfora, sigurnosti i higijene. Hrvatska ima taj veliki hendicap ostavstine balkan-komunizma mentalne, (ne)kulturne, i gradjevinske ostavstine, koja kvari cijeli dojam. Ali radimo i na tome.

NE
Neutralac
19:29 29.11.2018.

Ameri vole egzotiku i zemlje treceg svijeta... ... pa eto mi smo tu u vrhuncu egzotike.... Island je to iznimka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije