Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDA

Američki veleposlanik oglasio se o napadima na Srbe

Robert Kohorst
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.08.2019.
u 14:01

Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste,

Pridružujemo se Hrvatima diljem zemlje u osudi nedavnih činova nasilja u Kninu i Đevrskama i žrtvama želimo brz oporavak, napisao je na svom službenom Twitter profilu američki veleposlanik u Zagrebu Robert Kohorst. 

 

 

Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste, a nastavlja istragu vezano za incident u kojemu je iste večeri u Uzdolju skupina nasilnika napala goste kafića, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba. Policija je u petak izvijestila kako je protiv obojice podigla optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Istragom je utvrđeno da su se 28-godišnjak i 25-godišnjak srijedu oko 22.50 sati Golfom šibenskih registracija dovezli do kafića u Đevrskama.U alkoholiziranom stanju ušli su u kafić gdje je 25-godišnjak 'na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi' vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika te goste, narušavajući javni red i mir.  Okrivljeni 28-godišnjak napao je vlasnika koji ih je upozorio da će zvati policiju ako nastave s uvredama i oštećivanjem inventara.

Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedeni kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za volanom u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje.

U policiji ističu kako nastavljaju provoditi intenzivnu istragu vezano za incident u Uzdolju u općini Biskupija, gdje je skupina maskiranih nasilnika palicama napala goste kafića koji su pratili televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Tom je prilikom petero ljudi lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, a oštećen je inventar kafića.

Policija je zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari privela nekoliko osoba koje dovodi u vezi s ovim incidentom.

Ključne riječi

Komentara 25

KA
Karloho
14:50 23.08.2019.

Svako nasilje je za najstrožu osudu,ali zašto se ne diže takova buka po medijima i ostalim kanalima kada ovakovi divljaci rade nerede ,tuku ljude,pljuju po institucijama i sramote državu .

DH
dudek.hr2
16:13 23.08.2019.

Alarmirati medjunarodnu javnost preko saveta bezbednosti UN očigledno da se sprovodi ponovno prećutno etničko čišćenje poput danas na KIM.Ovo je prevršilo svaku meru , ovo više nisu incidenti nego organizovano delovanje kako bi se dokosurili ostali Srbi kojih je ostalo jako malo

BO
boovuu
11:55 25.08.2019.

zašto policija ne da imena ili barem nacionalnost napadača? a ne pljuvanje po novinama a ne znaju se sudionici događaja. buka se digla samo za to što su napadnutu srbi a ne utvrđuje se razlog napada i nacionalnost napadača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije