Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilna zaštita

Američki veleposlanik donirao opremu za spašavanje vrijednu 170.000 dolara

Davor Božinović i Robert Kohorst na primopredaji opreme za spašavanje
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/33
07.06.2019.
u 18:20

Donirani generatori i detektori kretanja u ruševinama zadnja su riječ tehnike na što smo posebno zahvalni našim prijateljima iz SAD budući smo oboje posvećeni spašavanju ljudskih života, rekao je ministar Božinović

Američki veleposlanik William R. Kohorst u petak je u sjedištu Ravnateljstva civilne zaštite ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću svečano predao opremu za spašavanje vrijednu 170.000 dolara koju je civilnoj zaštiti doniralo Zapovjedništvo američkih snaga u Europi (US European Command).

''Doniranje opreme za spašavanje još je jedan primjer u nizu odlične suradnje SAD i Hrvatske. Ovaj posljednji primjer suradnje posebno je značajan jer je riječ o humanitarnoj opremi koja će osigurati sigurnost stanovnicima Hrvatske. Velika nam je čast pomagati Hrvatskoj koja je partner našoj zemlji'', kazao je nakon uručivanja donacije Kohorst.

Zahvalivši se veleposlaniku na donaciji, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je da je suradnja dvaju zemalja već tradicionalna te se stalno unapređuje.

''Civilna zaštita je područje koje ima veliki potencijal u suradnji SAD i Hrvatske. Uz to što je vrlo vrijedna, novodonirana oprema slijedi logiku spajanja i nadogradnje prijašnjih donacija. Donirani generatori i detektori kretanja u ruševinama zadnja su riječ tehnike na što smo posebno zahvalni našim prijateljima iz SAD budući smo oboje posvećeni spašavanju ljudskih života'', rekao je Božinović.

Pored Kohorsta i Božinovića, primopredaji su nazočili pomoćnik ministra Damir Trut te načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite Igor Milić koji su veleposlanika i ministra i upoznali s izloženom opremom.

 

Komentara 2

US
U sridu
20:34 07.06.2019.

Donacija pisljivih 170 tisuca dolara i mediji se raspisali,zasto niste napisali koliko su nam stete napravili kada su nas zajebali sa izraelcima,koja je tu lova potrosena,koja sramota i ponizenje.

MI
midea
05:39 08.06.2019.

dajte ne sramotite se , ovo je vama nekakva donacija ? donacija je recimo kada RH da stražnjicu pa se NATO masoni približe Rusiji , to je prava donacija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije