Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PRISTUP

Američki profesor tvrdi: Razotkrio sam misterij čudovišta iz Loch Nessa

Loch Ness
Foto: Harry Melchert/DPA/PIXSELL
1/2
19.01.2021.
u 13:14

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji upućuju na to da zanimanje za čudovište iz Loch Nessa ne prestaje

Američki znanstvenik tvrdi kako je razotkrio misterij čudovišta iz Loch Nessa. Naime, on smatra kako je čudovište ustvari vrsta morske kornjače. U istraživanju profesora Henryja Bauera stoji da Nessie pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je zarobljena u jezeru nakon što je došlo do povlačenje vode na kraju posljednjeg ledenog doba. 

Samoprozvani fanatik za misterij Loch Nessa odbacio je ideju da je biće u jezeru ustvari dinosaur. 

– Način na koji se opisuje čudovište iz Loch Nessa već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača, kao što je sposobnost disanja iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreću u vodi, kao i mogućnost da budu aktivne u jako hladnim vodama te relativno dugi vratovi. Tek se treba otkriti ima li vrsta iz Loch Nessa sličnosti s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim dijelovima oceana – smatra profesor. 

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji upućuju na to da zanimanje za čudovište iz Loch Nessa ne prestaje, piše Mirror.

– Sve upućuje na to da je riječ o životinjama koje provode većinu svojeg vremena u najdubljim dijelovima jezera. Nema dokaza koji upućuju na to da je riječ o monstruozno velikim jeguljama – napominje umirovljeni profesor. 

VIDEO: Na inauguraciji Joea Bidena pit će se vino iz Hrvatske!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
16:27 19.01.2021.

Ne mogu se složiti s dotičnim profesorom, jer sam osobno vidio Nessie koja mi je tom prilikom rekla neka poručim Zlatku Canjugi "Hvala što je vratio ime Dinamo, neka Hajduk pati"

TO
TORQUEMADA
13:26 19.01.2021.

Teško da bi ta kornjača ostala do danas neotkrivena, toliko se puta ronilo i istraživalo to jezero u potrazi za tim stvorom. Ako je prisutna od zadnjeg ledenog doba, sigurno bi je viđali češće i netko bi joj dosad već otkrio stanište. Moralo bi postojati i više jedinki a i sigurno bi došlo do degeneracije vrste uslijed kumulativne kromosomske razmjene među srodnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije