Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pandemija u svijetu

Američki institut objavio nove procjene: Hrvatska pri kraju vrhunca trećeg vala

Kapaciteti covid odjela karlovačke bolnice popunjeni, na respir
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
10.04.2021.
u 15:26

Institut prognozira da će u Hrvatskoj do 1. kolovoza od posljedica koronavirusa umrijeti ukupno 8477 osoba

Neovisni američki institut za metriku i procjene u zdravstvu na Sveučilištu Washington (IMHE), koji svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, objavio je danas nove procjene o koronavirusu.

Prema njihovim procjenama vrhunac trećeg vala Hrvatsku će zahvatiti krajem ovog mjeseca. Ipak slijedi nam još vrhunac u hospitalizacijama koji bi se trebao dogoditi za desetak dana. Institut prognozira da će u Hrvatskoj do 1. kolovoza od posljedica koronavirusa umrijeti ukupno 8477 osoba.

U prvoj polovici svibnja trebali bi pasti ispod 1000 novih slučajeva dnevno. U lipnju bismo prema institutu trebali imati tek nekoliko stotina slučajeva dnevno, a 1. srpnja bismo, po srednjoj procjeni, trebali imati 69 slučaja dnevno. Detalje možete pronaći OVDJE

Video: Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
17:21 10.04.2021.

super su mi ovi valovi. Već mi je zlo od njih.

5S
505.scrtom
18:00 10.04.2021.

odlično sada može početi sezona točno na vrijeme i virus će za kojih tri mjeseca čudno nestati kao da ga nikada nije bilo

LU
Ludwik
20:13 10.04.2021.

Plandemija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije