Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Američki general nema ništa protiv talibana u vladi Afganistana

Hakimullah
AFP
25.01.2010.
u 20:58

General Stanley McChrystal smatra da je bilo dosta borbe te da je političko rješenje, kao i u svim sukobima, neizbježno. Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da talibani uđu u vladu, rekao je da svaki Afganistanac može nešto učiniti "ako se usredotoči na budućnost, a ne na prošlost"

Zapovjednik NATO-ovih snaga u Afganistanu izrazio je nadu da će povećanje broja vojnika koje mu je odobreno omogućiti mirovne pregovore s talibanima. General Stanley McChrystal dodaje kako se nada da će saveznici "nastaviti svoje sudjelovanje" u sukobu prije nego u četvrtak u Londonu počne konferencija o tom pitanju.
Uz potporu 30.000 vojnika koji će jamčiti sigurnost područja južno od Kabula koje nadziru talibani, general se nada da će moći dovoljno oslabjeti protivnika kako bi pristao na mirovne pregovore.
-Kao vojnik, mislim da je bilo dosta borbe i vjerujem da je političko rješenje, kao i u svim sukobima, neizbježno, rekao je.
Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da talibani uđu u vladu, rekao je: "Mislim da svaki Afganistanac može nešto učiniti ako se usredotoči na budućnost, a ne na prošlost".
Dolazak pojačanja s 30.000 američkih vojnika najavio je predsjednik Barack Obama u prosincu, uz 70.000 ljudi koji su već u Afganistanu.

Ključne riječi

Komentara 18

GA
Gavro
00:13 26.01.2010.

Ha ha ha sto su ovi ameri pametni ubijaju taj bjedni narod vec 8 god i sad kad su vidjeli da gube sad kao nemaju oni nista protiv talibana.Sad bi da se okrenu buducnosti, kao da ce njh nesto i pitati za koji mjesec. Nevjerovatno licemjerstvo kao da im je Mesic savjetnik.

SM
sudo.m
08:07 26.01.2010.

Glupi General,kolko mu je trebalo vremena da ukapira da je borba protiv Talibana besmislena,nemoguce ih je pobjediti.To su iskusili svi koji su pokusali! Amerika sila velika?! HA,HA,......Lav od papira!

KV
Klr_Velikl
11:53 26.01.2010.

Marsijanac, Isto kao što su Nijemci uvodili nacional-socijalizam u okolne zemlje, ili pak Rusi komunizam, tako i Amerikanci danas uvode \"demokraciju\". Princip je isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije