Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni artikl

Američki Gap ispričao se Kinezima zbog ove majice

Gap
Foto: Richard Gray/Press Association/PIXSELL
15.05.2018.
u 09:35

"Iskreno se ispričavamo zbog ove nenamjerne pogreške"

Američki proizvođač odjeće Gap ispričao se zbog prodaje majica s "pogrešnom kartom" Kine, koja ne obuhvaća teritorije poput Tibeta i Tajvana na koje Kina polaže pravo.

Fotografija majice objavljena je na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo gdje je naišla na stotine pritužbi, prenosi BBC.

Gap je objavio da poštuje suverenost Kine te da će provesti rigoroznu reviziju kako bi se spriječilo ponavljanje incidenta.

- Iskreno se ispričavamo zbog ove nenamjerne pogreške - poručili su iz Gapa, dodajući da je sporni proizvod povučen s kineskog tržišta i uništen.

Više drugih tvrtki uključujući Marriott i Delta Airlines ispričalo se ove godine nakon što su na njihovim stranicama objavljene informacije koje nisu bile u skladu s kineskim polaganjem prava na određena područja.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marsijanac
00:48 16.05.2018.

Free Tibet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije