Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO ODLUKA

Američki dužnosnici: Cjepivo Pfizera moglo bi biti odobreno za djecu u listopadu

SHANNON STAPLETON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.09.2021.
u 23:33

Taj se rok temelji na očekivanjima da će Pfizer, koji u razvoju cjepiva surađuje s njemačkom tvrtkom BioNTech-om, imati dovoljno podataka iz kliničkih ispitivanja za traženje odobrenja za hitnu uporabu

Najviši američki zdravstveni dužnosnici vjeruju da bi cjepivo protiv covida-19 tvrtke Pfizer Inc moglo biti odobreno za djecu od 5 do 11 godina do kraja listopada, rekli su u petak dva izvora upoznata sa situacijom.

Taj se rok temelji na očekivanjima da će Pfizer, koji u razvoju cjepiva surađuje s njemačkom tvrtkom BioNTech-om, imati dovoljno podataka iz kliničkih ispitivanja za traženje odobrenja za hitnu uporabu (EUA) za tu dobnu skupinu od američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) do kraja ovog mjeseca, rekli su izvori.

Reuters prenosi i kako se očekuje da bi FDA mogla odlučiti o tome je li cjepivo sigurno i učinkovito kod mlađe djece u roku od tri tjedna od podnošenja EUA-i.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Cijepljenje trećom dozom u Hrvatskoj kreće u listopadu

Ključne riječi

Komentara 7

LE
LeonardoGoldman
01:01 11.09.2021.

Ovo je horor. Zašto djecu? Koliko ih je umrlo od korone?

HO
homophob
01:41 11.09.2021.

Balkanistanci prisiljavaju vas na maske, drzanje razmaka, cjepljenje i opet oboljevate kao ranije. Pogledajte americku stvarnost. Imate priliku vidjeti TV prijenos teniskog turnira US Open pa otvorite oci i vidite kako blizu i koliko publike ima na tribinama, tko nosi maske (uglavnom stranci i zaposlenici) ekonomija pune zaposlenosti - namjestenici se traze - pa u NYC zaristu svih americkih zarista i bolnice u predkorona rezimu jedino u bolnicama traze obavezno maske na svima.

DU
Deleted user
08:51 11.09.2021.

Ma kaj 5-12 godina - treba na novorodjene bebe. Zapravo najbolje već i fetuse cijepiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije