Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhiti ili ubij

Američki državni odvjetnik: Osama nije bio žrtva atentata

obama
AFP/PIXSELL
12.05.2011.
u 09:48

Specijalne snage američke mornarice djelovale su, kaže Holder, "na odgovarajući način", jer nije bilo jasnih pokazatelja da će se Bin Laden predati

Američki državni odvjetnik Eric Holder kazao je za BBC da napad na Osamu Bin Ladena i njegovo skrovište nije bio zamišljen kao atentat.

Operacija je bila "ubiti ili uhititi", dodao je, a marinci su bili obučeni da prihvate njegovu predaju u slučaju da je najtraženiji svjetski terorist pokazao da je spreman priznati poraz bez otpora.

Podsjetimo, Bin Laden ubijen je 2. svibnja u kompleksu u Abbottabad u Pakistanu gdje se godinama skrivao.

Specijalne snage američke mornarice djelovale su, kaže Holder, "na odgovarajući način", jer nije bilo jasnih pokazatelja da će se Bin Laden predati.

- Bilo je potrebno zaštititi vojnike koji su krenuli u akciju, tvrdi Holder.

Komentara 6

Avatar kobra11
kobra11
10:26 12.05.2011.

BEBA TERORISTA? TOPEKA - Nakon ubistva Osame bin Ladena povećane su mere sigurnosti protiv terorističkih napada. Ipak, čini se da su agenti koji se bave proverama malo preterali! U poslednjih nekoliko dana na aerodromu u Kanzasu pretresene su šestogodišnje devojčice,, a nedavno i beba u pelenama. ........ U strahu su velike oci :-)))))

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:54 12.05.2011.

a ZAŠTO bi se netko u Pakistanu trebao bespogovorno predati nekakvim američkim kaubojima??? Koji dolete u heliću i upadnu sa puškama u nečiju kuću. Pa na taj način oni mogu upasti i kod mene doma i tražiti da se predam!!!!! Kojim pravom? Nije li to TERORIZAM??? A što bi ti kauboji rekli da netko to ISTO napravi u Americi? Da grupa naoružanih Pakistanaca upadne u Obamin ured i zatraže da se preda... i nakon pola sekunde \"čekanja\" mu spraše metak u čelo... malo su se previše zaigrali ti Ameri....

UK
Ugo Kajvez
12:41 12.05.2011.

\" ......... kaže Holder, \"na odgovarajući način\" ........... \" ....................... uahahahahahahaha ............... da, tipčno na američki način ................ . SHOOT FIRST THEN ASK QUESTIONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije