Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI SU ZA SUSRET

Američki diplomat tvrdi: Sjeverna Koreja spremna razgovarati o denuklearizaciji

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.04.2018.
u 22:50

Do sada se Washington oslanjao na jamstvo Južne Koreje koja je prenosila Kimove namjere.

Sjeverna Koreja po prvi puta je poručila SAD-u da je spremna pregovarati o denuklearizaciji Korejskog poluotoka kad se sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un sastane s predsjednikom Donaldom Trumpom, rekli su američki dužnosnici u nedjelju.

Američki i sjevernokorejski dužnosnici nedavno su imali tajne razgovore u kojima je Pjongjang izravno potvrdio spremnost da održi summit bez presedana, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Do sada, Washington se oslanjao najviše na uvjeravanja svojeg saveznika Južne Koreje o Kimovim nakanama.

Južnokorejski predstavnici prošli mjesec su posjetili Washington kako bi prenijeli Kimov poziv na sastanak.

Trump, koji je prošle godine s Kimom izmijenio ratoborne prijetnje, iznenadio je svijet brzim pristankom na sastanak s Kimom na kojem će pregovarati o sjevernokorejskom razvoju nuklearnog oružja sposobnog doseći SAD.

Pjongjang međutim nije prekinuo svoju političku šutnju o summitu, za koji američki dužnosnici kažu da je planiran za svibanj.

Zasad nema riječi o mogućem mjestu sastanka, koji će biti prvi susret uopće američkog predsjednika i sjevernokorejskog vođe.

Američki dužnosnici nisu točno rekli gdje i kad su se održali razgovori američkih i sjevernokorejskih dužnosnika, ali su rekli da su dvije strane imale mnogo izravnih kontakata.

Kim Jong Un
1/10

Komentara 15

DU
Deleted user
22:26 08.04.2018.

Yupiiiiii ... uskoro s neba stižu paštete obogaćene uranom za bržu probavu !

TO
Toni70
22:26 08.04.2018.

Američki ne protjerani diplomat tvrdi: Sjeverna Koreja spremna razgovarati o denuklearizaciji obadvije države S. Koreje i Amerike .*? Ili kao ono kod Sadama daj kontrolore da vide jer Kim ima pod krevetom bojne otrove i Atomske pili svoje Skud raketete kao lud . I rezultata je drvo za vješenje ! Ima i druga opcija

Avatar Hazl113
Hazl113
22:44 08.04.2018.

Šteta. Sada će ponovo pasti cijena zlata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije