Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINSKE NAPETOSTI

Američki bojni brod u Južnom kineskom moru: 'Suprotstavljamo se njihovim zahtjevima'

Ilustracija
Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL
28.08.2019.
u 15:18

Američki razarač Wayne E. Meyer plovio je unutar 12 nautičkih milja od Fiery Cross i Mischief Reefs, rekla je zapovjednica Reann Mommsen, glasnogovornica američke sedme flote.

Razarač američke mornarice plovio je u srijedu pored otoka u Južnome kineskom moru na koja prava polaže Kina, rekla je američka vojska, a taj će potez vjerojatno razljutiti Peking u vrijeme napetosti između dvaju najvećih svjetskih gospodarstava.

Američki razarač Wayne E. Meyer plovio je unutar 12 nautičkih milja od Fiery Cross i Mischief Reefs, rekla je zapovjednica Reann Mommsen, glasnogovornica američke sedme flote.

Mommsen je dodala da je operacija  izvedena u svrhu "suprotstavljanja prekomjernim pomorskim zahtjevima i očuvanja pristupa pomorskim putem u skladu s međunarodnim pravom".

VIDEO Američki bojni brod u spornome Južnom kineskom moru usred trgovinskih napetosti

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
07:06 29.08.2019.

amerika nije ratificirala ni jednu od ovih međunarodnih konvencija i ugovora o pravu mora.... jednom će to svoje 'pravo' slobodne plovidbe amerika platiti potapanjem svojeg broda. američki mišići su ipak prije svega na steroidima. a steroida ima sve manje.

PA
PaterT
22:21 28.08.2019.

Nije lako iz Amerike cuvati kinesko more od Kineza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije