Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na talibanske vođe

Američke snage priznale da su u njihovom zračnom napadu "vjerojatno" poginuli civili

Afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.11.2016.
u 17:00

Trideset civila je poginulo, a još 26 je ozlijeđeno u zračnom napadu koji je uslijedio nakon zajedničke akcije afganistanskih i stranih snaga protiv Talibana u gradu Kunduzu

Američke snage u Afganistanu u subotu su objavile da je istraga pokazala kako je zračni napad, koji je ovog tjedna izveden u sjevernoj provinciji Kunduz kao podrška afganistanskim snagama sigurnosti, vjerojatno "rezultirao civilnim žrtvama".

Trideset civila je poginulo, a još 26 je ozlijeđeno u zračnom napadu koji je uslijedio nakon zajedničke akcije afganistanskih i stranih snaga protiv Talibana u gradu Kunduzu. Talibanski zapovjednici Mullah Taqi i Ahmadyar su među 30 ubijenih militanata, a još deset ih je ozlijeđeno, rekao je Dawlat Waziri, glasnogovornik afganistanskog ministarstva obrane.

Incident se dogodio tijekom napada afganistanskih snaga na talibanske vođe koji su "planirali dodatne napade na Kunduz", priopćile su američke snage, dodavši kako su afganistanska vojska i njihovi inozemni savjetnici bili pod teškom paljbom, te su zatražili zračnu podršku. 

"Duboko žalim za gubitkom nevinih života, neovisno o okolnostima", rekao je general John W. Nicholson, zapovjednik američkih snaga u Afganistanu, dodavši kako je gubitak civilnih života "tragedija". 

Waziri je istaknuo kako je meta bila okupljanje talibanskih zapovjednika u jednoj od njihovih kuća. "Talibani nemaju obzira ili milosti za svoje obitelji", rekao je Waziri, tvrdeći kako militanti često održavaju sastanke u svojim kućama dok se u njima nalaze i njihove obitelji.

>> Što je ostalo od ideala u koji su čvrsto vjerovali prvi doseljenici u Ameriku

Komentara 5

AN
ANTIkomunist55
09:25 06.11.2016.

hoce li se ikome u Hagu sudit, ili je to nedodirljiva bagra

DU
Deleted user
09:51 06.11.2016.

Ovi zapadni osvajaci ne biraju mete.to tako i tako ni je njihov narod,kokaj dok imas koga i municije,vec vgledano desetinama godina po svjetu.

Avatar mason
mason
18:11 05.11.2016.

General je izjavio duboko zaljenje.Na zalost u svakom ratu ima civilnih zrtava ali treba ih priznati.A ne kao Rusi ,pobili miljune civila a nikad da priznaju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije