Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skinuta oznaka tajnosti

Procurio dugo skrivani dokument: Američka mornarica snimala je NLO, a zatim je nestao

Foto: US NAVY / AMERIČKA MORNARICA
14.05.2020.
u 12:29

Tijekom 2013. i 2014. u tri su navrata zrakoplovi F/A-18 preletjeli pokraj neidentificiranih letjelica.

Izvještaj koji je Pentagon objavio prije nekoliko dana ponovno je razbuktao rasprave o postojanju izvanzemaljaca jer se doznalo kako su ratni zrakoplovi američke ratne mornarice tijekom 2013. i 2014. imali tri bliska susreta s neidentificiranim letećim objektima na bliskoj udaljenost. Piloti nisu uspjeli razaznati ni u jednom slučaju o kakvoj je vrsti letjelice riječ.

Neidentificirana letjelica bila je male veličine, otprilike veličine putnog kovčega, srebrne boje, navodi se u izvještaju koji je napisao mornarički pilot, opisujući susret koji se dogodio 26. ožujka 2014. godine. Tijekom tog incidenta mornarički zrakoplov F/A-18 prošao je na oko 300 metara od objekta, ne uspijevajući odrediti u prvom preletu o čemu je doista riječ. Kada je pilot okrenuo zrakoplov kako bi ga ponovo usmjerio prema NLO-u, objekt je u potpunosti nestao. Slično se dogodilo i nekoliko mjeseci ranije, u studenome 2013. godine, kada je drugi zrakoplov F/A-18 proletio pokraj malog letećeg objekta.

– Letjelica je bila dužine nešto manje od dva metra, bijele boje i bez ikakvih prepoznatljivih oznaka. U prvom trenutku, zbog male veličine pomislio sam kako se radi o bespilotnoj letjelici – stoji u izvještaju američkog mornaričkog pilota. Te je boje i oblika bila i letjelica koju je mornarički pilot također ugledao i proletio pokraj nje 27. lipnja 2013. godine. Sva ova opažanja dogodila su se na istoku SAD-a, u pojasu između Virginije i Sjeverne Karoline.

Pregledom radarskih snimaka i službenih podataka, u to vrijeme u navedenom području nisu se nalazile bespilotne letjelice ratnog zrakoplovstva ni ratne mornarice, no ne isključuje se mogućnost kako su ova opažanja bile bespilotne letjelice koje su kontrolirali pojedinci izvan vojnog sustava.

– Nakon letova u kojima su ostvareni ovi incidenti, agencija za zračni promet kontaktirala je cijeli niz vlasnika bespilotnih letjelica visoke klase, no svi su oni tvrdili kako njihove letjelice u to vrijeme nisu bile u zraku. U svakom slučaju, ne isključujemo mogućnost kako je ipak riječ o neidentificiranim bespilotnim letjelicama – stoji u izvještaju Pentagona.

Ovaj dokument proteklih je godina bio klasificiran, no s njega je skinuta oznaka tajnosti, a prvi je uvid u njega imao američki portal Drive. Uz izvještaj, objavljeno je i nekoliko snimaka NLO-a koje su zabilježile kamere na zrakoplovima F/A-18 Hornet

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:00 14.05.2020.

Ekipa iz večernjeg očito ne prati konkurenciju i zaostaje par godina za njom. Ovaj isti članak vidio sam već 20 puta u zadnjih 3 godine, reciklirate stare vijesti!

MI
Milas
13:03 14.05.2020.

Vanzemaljske robotske letjelice u izvidjanju?

Avatar Kalladin
Kalladin
12:45 14.05.2020.

Oni snimali "u tri navrata", a vi stavljate članak o tom u 100 navrata. 🤨

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije