Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv migranata

Američka ministrica razgledala granicu Izraela i Egipta zbog ideja za zid prema Meksiku

Kirstjen Nielsen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.06.2018.
u 00:20

"Shvatila je izazove i prilike koje tamo postoje", istaknuo je jedan američki dužnosnik

Američka ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen u utorak je proučavala ograđenu izraelsku granicu s Egiptom kako bi dobila ideje za američku granicu s Meksikom na kojoj bi prema obećanju predsjednika Donalda Trumpa trebao niknuti zid, prenosi Israel Radio.

Trump je rekao kako Sjedinjene Države trebaju zid na svojoj 3,2 tisuće kilometara dugoj granici s Meksikom kako bi se spriječilo da ilegalni migranti i dalje dolaze iz Meksika, države koja bi prema američkom čelniku trebala platiti taj projekt i koja je odbacila tu ideju. 

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošle je godine razljutio Meksiko kad je javno podržao Trumpovu inicijativu i predložio izraelsku granicu s Egiptom, pojačanu tornjevima i senzorima, kao uzor za budući zid. Trump se divio toj barijeri. 

Jedan američki dužnosnik koji je razgovarao s Reutersom pod uvjetom anonimnosti potvrdio je posjet Nielsen izraelsko-egipatskoj granici. 

"Shvatila je izazove i prilike koje tamo postoje", istaknuo je dužnosnik. 

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti odbilo je komentirati. U priopćenju 8. lipnja objavilo je kako će ministrica na ovotjednom putovanju Izraelom "primiti operativne informacije o izraelskoj graničnoj infrastrukturi, tehnologiji i sustavima". 

Izraelska ograda sa žilet žicom, visoka između 5 i 8 metara, podignuta je u razdoblju od tri godine uz 230 kilometara granice s egipatskom pustinjom Sinaj. Koštala je oko 380 milijuna dolara

Izrael tvrdi kako je ograda zaustavila priljev afričkih migranata i infiltraciju militanata povezanih s Islamskom državom. 

Trump je u ožujku potpisao zakon Kongresa kojom je predviđeno 1,6 milijardi dolara za šest mjeseci rada na zidu za koji je tražio 25 milijardi. 

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Kirstjen Nielsen
1/12
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar 123456
123456
07:08 13.06.2018.

I RH se treba odmah ugledati u Izrael!

KE
kelab
00:38 13.06.2018.

Zivim u Kaliforniji. Kalifornije bez Meksikanca bi izdahnula. Koliko god cine nereda toliko i pridonose blagostanju. Zid nece rijesiti nista.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:08 13.06.2018.

Ako je nezaposlenost najmanja ikada do sada, zasto se onda boje ilegalnih radnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije