Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUKUS

Amazon povlači božićne ukrase na kojima su fotografije Auschwitza

Foto: Twitter
02.12.2019.
u 12:57

Fotografije 'logora smrti' korištene su na raznim ukrasima poput kuglica za bor, podmetača za miševe i otvarača za boce, što je Memorijalni muzej opisao kao 'uznemirujuće i nepristojno'

Iako svatko ima svoj smisao za estetiku, neke stvari jednostavno prelaze granicu dobrog ukusa. Nakon reakcije muzeja Auschwitz Memorial, Amazon je uklonio kolekciju božićnih ukrasa na kojima su fotografije koncentracionog logora.

Fotografije 'logora smrti' korištene su na raznim ukrasima poput kuglica za bor, podmetača za miševe i otvarača za boce, što je Memorijalni muzej opisao kao 'uznemirujuće i nepristojno', prenosi CNN. Na nekim su ukrasima fotografije željezničke pruge koje vode do ulaza u Auschwitz II-Birkenau, kao i ilustracije brojnih prizora unutar logora u kojem je prema procjenama ubijeno milijun Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

Amazon je sporne proizvode uklonio sa stranice nakon što se muzej o svemu oglasio na Twitteru, a glasnogovornik komapnije je to potvrdio i izjavio da svi prodavači moraju slijediti smjernice o prodaju, a oni koji to odbijaju riskiraju uklanjanje svog računa.

Ovo nije prvi put da gigant povlači proizvode sa svoje stranice. Početkom godine uklonjen je niz proizvoda nakon pritužbi muslimana da su uvredljivi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije