Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu za par mjeseci

Amazon dobio certifikat za upotrebu dronova za dostavu

11.06.2015., Zagreb - Lijepo i suncano vrijeme idealno je za snimanje najljepseg zagrebackog trga prepunog sarenog cvijeca i turista na odmoru. Mladi Zagrepcanin ovjekovjecio je trg svojim dronom. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
06.06.2019.
u 16:29

Certifikat je izdala FAA. Vrijedi godinu dana uz mogućnost produljenja i obnove.

Amazon je rekao da će koristiti bespilotne letjelice za isporuku paketa korisnicima u roku od nekoliko mjeseci. Na konferenciji u Las Vegasu predstavljena je najnovija iteracija, kojom se prepoznaje sposobnost stroja da uoči prepreke poput ljudi, pasa i konopaca.

Izvršni direktor Amazonke Jeff Wilke kazao je da će bespilotna letjelica moći putovati 15 milja kako bi nosila pakete težine 2,3 kg ili manje. Wilke nije rekao gdje će se u početku isporuke dronova dogoditi, ili točno kada. Međutim, Američka federalna uprava za zrakoplovstvo izjavila je za BBC da je Amazonu odobrila dozvolu za upravljanje bespilotnim letjelicama u SAD-u.

- FAA je izdala posebnu svjedodžbu o plovidbenosti za Amazon Prime Air koja je omogućila tvrtki da upravlja svojim bespilotnim letjelicama MK27 za istraživanje i razvoj i obuku posade u ovlaštenim područjima letenja- rekao je regulator, dodavši kako ovaj certifikat vrijedi godinu dana i može se obnoviti.

Novi sustav dostave Amazon Prime-a

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
16:40 06.06.2019.

Pa da, to je u Americi, ne vidim kakve veze ima slika s temom... Kod nas u EU, nema šanse da se dobije takva dozvola. Više tvrtki je radilo projekte s dronovima, ali sve su iselili iz EU-a ili se ugasile jer nisu mogle probiti EU birokraciju...

DU
Deleted user
18:04 07.06.2019.

super, sad kad barabe stanu narucivati od amazon i kupiti dronove i pakete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije