Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE U ZATVOR

Tomašević proglašen krivim zbog obiteljskog nasilja: 'Žalit ću se, nisam nasilnik'

Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
22.01.2020.
u 10:36

Sudski postupak završen je nakon nešto više od dvije godine

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je danas na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno proglašen krivim za obiteljsko nasilje nad svojom suprugom Marom Tomašević. Osuđen je uvjetno na šest mjeseci zatvora za nasilje u obitelji te na još šest mjeseci za nanošenje tjelesne ozljede te mu je u konačnici izrečena jedinstvena kazna zatvora od deset mjeseci uvjetno, koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

"Danas radim", rekao je Alojz Tomašević na izlasku iz sudnice novinarima na pitanje ide li na posao.

Prije dvije godine izbacili su ga iz HDZ-a, a na novinarski upit hoće li se opet kandidirati rekao je: "Ostavimo se politike, ostavimo se budućnosti. Žalit ćemo se na ovakvu presudu, i dalje tvrdim da nisam nasilnik".

"Djeca su govorila sve suprotno od onoga što je navodila oštećenica", kazao je Tomaševićev odvjetnik dodajući da će se žaliti na presudu. Ponovio je da smatra da je sud u ovom slučaju pristran.

Sudski postupak završen je nakon nešto više od dvije godine. Tomaševića se tereti da je u razdoblju od listopada 2015. do listopada 2017. godine činio obiteljsko nasilje tako što je vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu Maru Tomašević, prijetio joj i nanosio ozljede.

Suđenje županu Alojzu Tomaševiću počelo je 22. listopada 2018., godinu dana nakon što ga je njegova supruga Mara Tomašević optužila za obiteljsko nasilje. Tužiteljstvo za župana traži uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Župan se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv.

Komentara 45

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
11:08 22.01.2020.

Još jedna u nizu sramotnih odluka hrvatskih sudova! Dakle, tucite žene i dobit će te uvjetnu kaznu ako se usudi prijaviti!

Avatar raco
raco
10:21 22.01.2020.

a on i dalje Župan???

SN
snovakor
11:37 22.01.2020.

Bravo Sudovi .... zna se, da u Hrvatskoj ne smije ni jedan HDZ-ovac ići sjediti ... ni u ludilu...jer bi se onda priznalo kakvo je to leglo ljudi i što rade. Al zato svi ostali možemo odgovarati za svoje radnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije