Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osude Moskve i Berlina

Trump potpisao zakon koji sadrži sankcije za Sjeverni tok 2

Donald Trump
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/PIXSELL
1/4
21.12.2019.
u 08:01

Moskva i Berlin već su osudili sankcije i najavljuju 'recipročne' mjere

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je prijedlog zakona o godišnjoj obrambenoj potrošnji u koji su uključene sankcije za Sjeverni tok 2, plinovod koji se gradi za transport ruskih zaliha plina direktno u Njemačku preko Baltičkog mora. 

Sankcije su dio zakona o obrambenoj potrošnji vrijednog 738 milijardi dolara koji je Trump potpisao u petak. Moskva i Berlin već su osudili sankcije i najavljuju "recipročne" mjere

"Ponosno ću potpisati zakon s najvećim ulaganjem u američku vojsku", rekao je Trump prilikom potpisivanja. 

Plinovod Sjeverni tok 2, veliki energetski projekt kojim će se transportirati ruski plin preko Baltičkog mora u Njemačku je "sredstvo prisile i političke moći" koji će oslabiti američke odnose s Njemačkom i Europom. 

Zakon daje Trumpu rok od 60 dana da nametne sankcije plovilima koja su uključena u polaganje cijevi za Sjeverni tok 2 i Turski tok, još jedan ruski plinovod koji transportira plin Turskoj i strancima koji su ispomoć plovilima. 

Očekuje se da će Sjeverni tok 2 biti pušten u pogon u sljedećim mjesecima. Trump je također promovirao stvaranje svemirskih snaga koje će biti šesta grana američke vojske unutar ratnog zrakoplovstva SAD-a. 

Video: Trump častio burgerima i pizzom

Komentara 19

EL
EldersRealm
07:29 21.12.2019.

Hrvatska bi isto trebala drzati stranu Amerima. Kad je u planu bio Juzni tok upravo je Njemacka inzistirala na sankcijama Rusiji i prekidu radova. Nakon toga je dogovoren Sjeverni Tok 2. Toliko o jednakosti u EU i sta ta EU predstavlja. Britanci to znaju i ne pristaju na takvu Njemacku dominaciju, zato i napustaju tu tvorevinu.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
18:29 21.12.2019.

Nije li vam mozda palo napamet da Trump to radi namjerno da bi se Evropa emancipirala. Trump nevoli deep state i hoce da Amerika prestane raditi zemaljskog policajca, jedini nacin da se spasi od propasti u koju ju guraju Khazari.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
18:29 21.12.2019.

Nije li vam mozda palo napamet da Trump to radi namjerno da bi se Evropa emancipirala. Trump nevoli deep state i hoce da Amerika prestane raditi zemaljskog policajca, jedini nacin da se spasi od propasti u koju ju guraju Khazari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije