Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinjska alka

Alkar Ante Zorica pobjednik 304. Bare

Sinj: Ante Zorica pobjednik je Bare
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/16
02.08.2019.
u 20:22

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom

Alkar Ante Zorica pobjednik je 304. Bare s osvojenih 8 punata, a pobjednikom je postao nakon tri regularne utrke u kojima je pogodio čak dvije sride i jednom u dva.

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom. Prošle godine također je osvojio natjecanje za Baru u pripetavanju s još dvojicom alkara.

Pobjedniku Bare alkarski vojvoda Boško Ramljak privezao je na koplje 200 centimetara zelenog sukna, a Viteško alkarsko društvo (VAD) nagradilo ga je brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna.

Momka pobjednika, Ivicu Marića iz Suhača, VAD je nagradio brončanom plaketom Alke. Natjecanja se nastavljaju i sutra .  
Na alkarskom trkalištu u Sinju u petak su počela natjecanja uoči 304. Sinjske alke. Prvo pripremno natjecanje, Baru, pratilo je oko pet tisuća gledatelja, a završila je pobjedom najtrofejnijeg sinjskog alkara Ante Zorice.

Ključne riječi

Komentara 3

ZJ
Zjako
21:02 02.08.2019.

On i njegov momak :-) Svi vitezovi imaju princeze jedino ovi biseri imaju "momke"

YU
YuBastards
09:55 03.08.2019.

Alkari i alkarska tradicija su vezani uz borbe Protiv otomana. Zasto onda alkari imaju otomanske nazive? -čauš ovaj,-čauš onaj. Krajnje nelogično i krajnje iritantno. Alka je (ne bi trebala biti,ali je u to pretvorena) dosadna parada politikanstva i umjesto zanimljive razbibrige i nenametljivog ocuvanja tradicije..svedena je na suhoparni seljacluk. Pogledajte kako treba izgledati prava alka (inacica alke u Italiji) na Sardiniji, zvana Sartiglia..opušteno, jednostavno, nenametljivo, bez politike. Sve nase je postalo neprobavljivo i negledljivo. Cak se i bozicna misa svela u Katedrali na to tko je dosao od politicara i tko sjedi u prvom redu. Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije