Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARAJEVSKI GRADONAČELNIK SDP uklonio sve dvojbe za svog kandidata

Alija Behmen kandidat SDP-a

11.12.2008.
u 23:01

SARAJEVO – SDP je i službeno potvrdio da će kandidat te stranke za gradonačelnika Sarajeva biti bivši federalni premijer Alija Behmen.

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Damir Hadžić kaže kako je ta stranka odlučila kandidirati Behmena jer smatra da će on biti u stanju voditi procese koji bi od Sarajeva napravili istinski glavni grad države BiH po mjeri svih njegovih građana, bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Hadžić ističe i da je SDP pripremio platformu o statusu organiziranja, kao i o budućim ciljevima i zadacima gradske vlasti u Sarajevu.

- Obećali smo da ćemo građanima ponuditi platformu koja će moći biti valorizirana i od koje će imati koristi građani Sarajeva, ali i građani BiH.

Ovakva platforma i ovakav dokument je polazna osnova za kreiranje i konstituiranje grada koji realno treba građanima - i Sarajeva i BiH. Polazeći od ovog dokumenta, došli smo do toga da možemo reći tko može provesti jedan ovakav dokument, kazao je Hadžić. On ističe da SDP niti želi niti očekuje potporu SDA za Behmenovu kandidaturu.

- Mi s našim kandidatom i s partnerskim strankama koje će se naći u Gradskom vijeću imamo potrebnu većinu, odnosno imamo natpolovičnu većinu.

Priželjkujemo izbor gradonačelnika iz reda SDP-a bez glasova SDA, kazao je Hadžić. Stvoren je, tvrdi on, blok lijevih stranaka u Sarajevu koji je u prilici prvi put formirati vlast u glavnom gradu bez SDA i Stranke za BiH.

Uz SDP-ove vijećnike Behmenovu kandidaturu trebali bi podržati i vijećnici Naše stranke i BPS-a Sefera Halilovića, a postoji mogućnost da isto učine i druge manje stranke koje će imati svoje predstavnike u Gradskome vijeću.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije