Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obečaje reforme

Tsipras traži sastanak s čelnicama EU kako bi izbjegao bankrot

Alexis Tsipras
Foto: DPA/PIXSELL
19.03.2015.
u 15:44

Tsipras je izjavio kako će njegova vlada ispuniti predizborno obećanje i prekinuti mjere štednje

Grčki premijer Alexis Tsipras zatražio je sastanak sa čelnicima Njemačke, Francuske i glavnih institucija EU-a na marginama summita vođa Unije kako bi se Grčkoj osigurala kratkoročna financijska sredstva, javlja DW.

 - Na zahtjev premijera Tsiprasa, predsjednik Vijeća Europske unije Donald Tusk sazvao je sastanak o situaciji u Grčkoj na kojem će  u četvrtak sudjelovati njemačka kancelarka Angela Merkle i francuski predsjednik Francois Hollande, kazao je Tuskov glasnogovornik.

Cilj sastanka je uvjeriti Njemačku i Francusku da prihvate obećanja grčke vlade o reformama te se time izbjegne bankrot i  izlazak Grčke iz Eurozone.

Susretu će prisustvovati i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, šef Europske središnje banke Mario Draghi i Jeroen Dijsselbloem, predsjedavajući Eurogrupe.

 - Ponovit ću mu ono što sam mu već dvaput rekao: Grčka mora poduzeti potrebne reforme, Grčka mora osigurati ispunjavanje svojih obećanja Eurogrupi iz 2012. kao i nedavnih obećanja", rekao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker za francuski radio Europe 1.

Tsipras je izjavio kako će njegova vlada ispuniti predizborno obećanje i prekinuti mjere štednje.

>> Varoufakis na udaru kritika nakon fotkanja u luksuznom stanu

Komentara 9

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
15:59 19.03.2015.

Italija, Irska, Španjolska,Portugal već provode reforme..ali Grčka želi biti izuzetak

AT
Atlantis1
15:51 19.03.2015.

Rekla moja baka, dosla rit na sekret.

BL
blukac3
16:13 19.03.2015.

sada vise u grckoj ljevica i desnica nemogu nista.😎😎😎😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije