Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandra Kolarić:

'Bernardić je pogriješio s čestitkom Bujancu, ali ovo je linč'

Aleksandra Kolarić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
11.09.2017.
u 12:25

"SDP je na koljenima. Tek ga trebamo početi dizati na noge. To je ono čime se moramo baviti", smatra Kolarić

Aleksandra Kolarić (SDP) komentirala je sinoć čestitku koju je predsjednik njezine stranke Davor Bernardić uputio voditelju Velimiru Bujancu povodu njegove ženidbe. Kolarić smatra da je Bernardić pogriješio s čestitkom, ali da su reakcije bile daleko pretjerane i neprihvatljive.

– Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč – komentirala je Kolarić na Facebooku, poručujući da je SDP na koljenima te da ga tek trebaju početi dizati na noge.

U nastavku prenosimo njezin status:

Bernardić je pogriješio s čestitkom Bujancu. Koliko mi je poznato, Bujanec ga je zvao da gostuje u emisiji, Davor ga je odbio i pri tome mu čestitao svadbu. Ne znam je li bilo tako, ali takvo tumačenje kola u stranci. 

Međutim, reakcije na čestitku su daleko pretjerane i neprihvatljive u svojem bijesu. Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč. Davor treba priznati sutra da je pogriješio.

Kao što je poznato, cijeli niz SDP-ovaca je prije 4 ili 5 godina gostovao u Bujici. Ključno je naglasiti da Bujica tada nije bila ovakva huškačka emisija, koja širi mržnju i bijes u hrvatskom društvu, niti je sam Bujanec imao ovakve eskapade kakve je pokazao npr. u huškačkom pohodu na Mirjanu Rakić. Ta transformacija emisije dogodila se zadnjih nekoliko godina. 

U Bujici su pred 5 ili 6 godina gostovali i Mirando Mrsić, i Dan Špicer i tadašnji SDP-ovac Tomislav Saucha, Gordan Maras i sam Davor Bernardić i Nenad Stazić. I sama sam prije 5 godina jednom gostovala u Bujici na različite teme. Govorila sam isto ono što govorim cijelo vrijeme i branila boje ljevice. Zadnjih godina, nakon što je krenuo trend promoviranja radikalne desnice i mržnje u Bujici, odbila sam sve pozive za nastup u emisiji. 

Bernardić je do sada bio jasan u izjavama barem oko jedne stvari i oko nje nije kalkulirao (što se za druge teme ne može reći). A to je antifašizam. Stav mu je jasan od početka. 

Stoga smatram da je reakcija pretjerana i divlja. Nikada, ali baš nikada ne podržavam linč. Prošla sam ga i sama prošle jeseni kao žrtva. 

U politici kao i u životu treba imati mjere i ljudskosti. A ovo što se večeras događa na društvenim mrežama je linč. 

Bernardić ima, a i mi u SDP-u s njim, cijeli niz problema. Nema rezultata, rejting stranke ne raste, njegov je očajno loš, ne potežu se pravi potezi. Stranka stagnira već mjesecima. Nema promjena koje je već trebalo pokrenuti. Nema nove politike, nema novog sadržaja. 

SDP je na koljenima. Tek ga trebamo početi dizati na noge. To je ono čime se moramo baviti. A ovu očajnu pogrešku s čestitkom ispraviti, priznati pogrešku i krenuti dalje.

Komentara 53

Avatar Right_sector
Right_sector
12:41 11.09.2017.

Nevjerojatno kakav fašizam, mržnja, ksenofobija i ekstremizam vrišti iz ralja "novokomponovanih" ljevičara tipa glavatouhatog Glavaševića (lik koji ne mrzi :)), krljavog Arsenija, čunjoglavog Marasa i ostatka ekipe forumaške mladunčadi SDP-a i ostalih nakupina filozofske i politološke parazitske gamadi....

HH
hrvoje.horvat.1970
12:44 11.09.2017.

Koje je to stanje svijesti, "pogriješio jer je čestitao vjenčanje". Ta ekipa je fakat izbudalila do kraja. A sve krenulo sa gospodinom Bojanom "ja ne mrzim".

BO
bojuki1
13:12 11.09.2017.

Jugo-ljevičari su isključivi. Njima je svaki neistomišljenik automatski i neprijatelj, pogledajte samo komentare dežurnih sdp-ovaca i ljevičara na portalima, odvratna mržnja, etiketiranja, šovinizam prema svima tko im je trn u oku. Po meni Bernardić uopće ne spada u taj bolestan jugo-ljevičarski krug ljudi, on pokušava izgraditi hrvatsku ljevicu, ali s 80% članova SDPa koji su teški primitivci i jugo-ljevičari kao i 80% SDP-ovog biračkog tijela, Bernardić je osuđen na propast. Jugo-ljevica već priprema povratak Milanovića u vrh SDPa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije