Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol SDP-a

Kolarić kritizira 'rušitelje' Bernardića: 'Gdje ste bili kad je grmjelo? Pod stolom?'

Aleksandra Kolarić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
22.09.2017.
u 08:55

"Na odgovornost predsjednika mogu pozivati oni koji su bili spremni barem jednom preuzeti svoju političku odgovornost, a ne oni koji su proveli osam godina s glavom u pijesku", piše na Facebooku Aleksandra Kolarić.

U raspravu o budućnosti SDP-a uključila se preko Facebooka i povratnica u stranku i bivša glasnogovornica u Vladi Ivice Račana Aleksandra Kolarić, koja je prigovorila onima koji zazivaju smjenu predsjednika Davora Bernardića da su šutjeli na loše stvari u eri Zorana Milanovića

"Kreatori problema i odgovorni za uzrok dugogodišnje destrukcije SDP-a, najglasniji su u zahtjevima za smjenom Bernardića", napisala je Kolarić i dodala kako je kriza vodstva u SDP-u evidentna. 

Političko nesnalaženje u temama ključnim za građane

"Bernardiću, a i cijelom SDP-u nažalost, sada dolazi na naplatu guranje rasprave o zatečenoj krizi i praznoj blagajni pod tepih, dealovi s arhitektima šest poraza i nespremnost za dubinske promjene, tj. demokratizaciju i decentralizaciju nužne SDP-u. Političko nesnalaženje u temama ključnim za građane, neiskustvo i nesposobnost donošenja odluka, kalkuliranje i manjak stava Bernardićeve su slabosti", napisala je Kolarić. 

No bivša glasnogovornica u Vladi Ivice Račana smatra kako sadašnjeg predsjednika Bernardića mogu kritizirati samo oni koji su upozoravali i na loše stvari koje su se u stranci događale u doba Zorana Milanovića. 

Gdje ste bili...

"Međutim, na odgovornost predsjednika mogu pozivati oni koji su bili spremni barem jednom preuzeti svoju političku odgovornost, a ne oni koji su proveli osam godina s glavom u pijesku. Vjerodostojnu kritiku sadašnjem vodstvu mogu uputiti samo oni koji su imali hrabrosti na vrijeme upozoriti na pogreške bivšeg vodstva. Oni kojima je interes socijaldemokracije, stranke i nacionalni interes i tada, kao i sada, bio na prvom mjestu. Čak i po cijenu linča, vrijeđanja, ponižavanja i lova na vještice", napisala je Kolarić. 

Za kraj je kritičarima Bernardića postavila dva pitanja: "Dečki, gdje ste bili kad je grmjelo? Pod stolom?" 

Komentara 22

BU
Budak
09:50 22.09.2017.

Ovo je povijesna borba. Ili SDP postaje hrvatska socijaldemokratska stranka ili ostaje komunističko-jugoslovensko utočište za Srbe i Muslimane koje preko nje drže Hrvatsku za grkljan a mrze je. Ne volim SDP ali Bernadića treba podržati zbog budućnosti države. "Braći" smeta da je Bernadić Hrvat, domoljub i vjernik i da ne mogu s njim krasti kao naučeno.

Avatar abakus
abakus
09:51 22.09.2017.

Istina. Potpisujem. Problem SDP-a je to što je Milanović za svoje vladavine u vrh SDP-a doveo niz beskrupuloznih karijerista, osoba bez i trunke morala i vjerodostojnosti. Pri tom je potjerao dio stare garniture, ljude s kojima se osobno politički nimalo ne slažem, ali ih cijenim kao ljude bez dlake na jeziku, ljude s karakterom (kao Kolarić, npr.), a od te stare garniture ostavio one slične ljudima koje je sam doveo. Zato u vrhu SDP-a sada, čast iznimkama, sjede ljudi kojima čovjek ne bi dao da mu kantu vode pričuvaju, a kamo li da bi im povjerio vođenje države. To je Bernardić naslijedio. Odatle ovi problemi.

AR
Artukovic
09:33 22.09.2017.

Javila se uvlakusa......nek ti bar cipelice ostanu vani....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije