Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desni centar

Albanija: u parlamentu ostavku dali zastupnici oporbe

Albanija
Foto: REUTERS
19.02.2019.
u 00:15

Demokratska stranke i njezini saveznici imaju 44 zastupnika od 140 u parlamentu, a socijalistička stranka Edija Rame 78

Zastupnici albanske oporbe desnog centra odlučili su u ponedjeljak podnijeti ostavke u parlamentu u znak prosvjeda protiv socijalističkog premijera Edija Rame kojeg optužuju za korupciju.

"Zastupnici Demokratske stranke kao i njihovi saveznici odlučili su svi dati ostavke na svoje dužnosti: ova vlada manipulirala je rezultatima parlamentarnih izbora u lipnju 2017. i umiješana je u kriminalne afere i u korupciju", rekao je Lulzim Basha, šef stranke.

Demokratska stranka pozvala je prošli tjedan na prosvjed koji je u subotu održan u vrlo napetoj atmosferi. Novo okupljanje kojim će se tražiti ostavka Edija Rame i prijevremeni izbori predviđeno je za četvrtak.

Demokratska stranke i njezini saveznici imaju 44 zastupnika od 140 u parlamentu, a socijalistička stranka Edija Rame 78.

Edi Rama rekao je da oporba poduzima "očajničke napore".

Albanija se nada da će ove godine otvoriti pristupne pregovore s Europskom unijom, ali ta zemlja od 2,8 milijuna stanovnika pozvana je da učini veći napredak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Ključne riječi

Komentara 4

VO
vorda400
07:08 19.02.2019.

Taak bi trebao i Bero dati ostavku prije izbora

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:17 19.02.2019.

Kod nas bježe Bandicu

DU
Deleted user
05:15 19.02.2019.

Velika vijest.... ....srusio se satelit kojeg je velesila albanija lansirala prosli mjesec....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije