Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA DAČIĆ

'Albanci bi trebali odmjeriti svoje riječi, nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardirali Srbiju'

20.04.2017.
u 23:24

Dačić je u četvrtak navečer rekao da će oni biti izravno odgovorni ukoliko ne reagiraju na ovakve izražene stavove albanskih političara, prenose beogradski elektronički mediji.

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u četvrtak Europsku uniju, SAD i Veliku Britaniju da reagiraju na izjave albanskih, kosovskih i dužnosnika tri općine na jugu Srbije o ujedinjenju s Albanijom.

Dačić je u četvrtak navečer rekao da će oni biti izravno odgovorni ukoliko ne reagiraju na ovakve izražene stavove albanskih političara, prenose beogradski elektronički mediji.

U povodu izjave predsjednika općine Bujanovac Jonuza Muslijua ranije u četvrtak da je unija Albanije i Kosova "besmislena bez Preševske doline, Medveđe, Bujanovca i Preševa", Dačić je upozorio da albanski političari postaju "glavna prijetnja miru i stabilnosti na Balkanu i Europi".

"Koordinirane izjave  albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova i Jonuza Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir. Hoće li EU, SAD, Velika Britanija progovoriti? Ako to ne učine i ovoga puta, kad je velika Albanija stigla do Niša, bit će izravno odgovorni za posljedice", naglasio je Dačić.

On je dodao da bi Albanci "trebali odmjeriti  svoje riječi, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardirali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji".

"To se više nikad neće ponoviti. Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši. Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do noćne more", naveo je Dačić.

Predsjednik Nacionalnog vijeća Albanaca (NSA)  i predsjednik  općine Bujanovac  Jonuz Musliju rekao je u četvrtak da Tirana ima punu podršku za ujedinjenje Albanije i Kosova ukoliko izostane njihova europska perspektiva, uključujući Preševsku dolinu.

On je podržao ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova. 

>> Vučić želi jaču suradnju na Balkanu: 'To je stara Jugoslavija plus Albanija. Tito je uspio'

>> Hrvatska i Albanija upozoravaju NATO da Srbija pokušava destabilizirati Kosovo

Komentara 22

PL
@ploto@
08:30 21.04.2017.

Srbiju je trebalo bombardirati jer velikosrpska agresija na području ex. sfrj nije mogla biti suzbijena na miran način.Mali Slobo je sramotni aktivni sudionik tih događanja i u Srbiji je na vlasti velikosrpski pokret i njegovi trabanti.

Avatar duka4
duka4
09:29 21.04.2017.

vidiš sve se vraća sve se plaća. kako ste htjeli praviti veliku srbiju i razarali po hrvatskoj i bosni koja je isto nekad bila hrvatska. sad vam se to vraća pa netko na vašem teritoriju hoće isto nešto veliko ali ne srbiju. u životu se sve vrati.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
23:41 20.04.2017.

Cuj to .Na medunarodnoj politickoj sceni su isti ljudi samo se promjenio glasnogovornik u bjeloj kuci .Za to ti je najbolji primjer bombardiranje Sirije .Ne mogu vjerovati da politicar na njegovoj poziciji moze biti tako naivan.I kako ti vladari budu htjeli tako ce i biti oni odlucuju o granicama malih drzava.A mozda su vas rjesili kazniti za slanje vlaka na Kosovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije