Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinski stožer čeka odluku

Alarmantno stanje u jednoj županiji. Stožer traži da kafići rade do 22 i da se utakmice igraju bez gledatelja

Prazne terase kafića u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
23.10.2020.
u 12:55

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sad je 419, na bolničkom liječenju s težom kliničkom slikom nalaze se 32 osobe, a dvije od njih su na respiratoru.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je čak 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka. U 61 slučaju radi se o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 55 slučajeva izvor zaraze je nepoznat. Pet novih osoba je hospitalizirano.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sad je 419, na bolničkom liječenju s težom kliničkom slikom nalaze se 32 osobe, a dvije od njih su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutačno je 386 osoba. Od početka pandemije imamo evidentirano 811 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih sedam dana evidentirano 386.

Zbog alarmantne situacije, Stožer CZ-a Varaždinske županije zatražio je da Nacionalnog stožera dozvolu da se sportska natjecanja u Varaždinskoj županiji mogu održavati samo bez prisustva gledatelja, da se ne preporučuje organiziranje privatnih okupljanja i svečanosti s više od 15 osoba koje dolaze iz više od četiri različita kućanstva, da se se ograniči radno vrijeme ugostiteljskih objekata poput kafića i noćnih klubova do 22 sata te da se zabrani konzumacija alkohola poslije 22 sata na javnim površinama.

Video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alfagt2015
13:25 23.10.2020.

kad ih puno radi u austriji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije