Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Alarmantno – Mladi znanstvenici bez perspektive u Hrvatskoj

naslovnica 12.3.
Foto: VL
12.03.2016.
u 00:01

– Proračun je netransparentan, ali ono što vidimo je alarmantno – kazao je predsjednik Mreže mladih znanstvenika Sanjin Marion

Smanjenje novca za obrazovanje i znanost za čak 158 milijuna kuna mnoge je zaprepastilo, posebno ako se sjetimo predizbornih obećanja i Mosta i HDZ-a o povećanju, a roditelje srednjoškolaca poprilično zabrinulo.

Predloženim proračunom zaprepašten je i predsjednik Mreže mladih znanstvenika Sanjin Marion, koji još ne vjeruje onome što vidi. Zato su zatražili obrazloženje mjerodavnog ministarstva.

– Proračun je netransparentan, ali ono što vidimo je alarmantno. Ako ostane ovakav, mladim znanstvenicima preostaje tražiti posao izvan struke ili otići iz države – kaže Marion.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>>Intervju: Ivić Pašalić – Povratak najmoćnijeg Tuđmanova savjetnika

>>Željko Babić: Isus me izabrao, bio sam problematičan, a onda sam upoznao velečasnog Sudca...

>>Intervju: Igor Rudan – Nakon Ruđera Boškovića prvi Hrvat u prestižnom The Royal Society Britanske akademije

>>Satnica za tjelesni odgoj nije se mijenjala još od bana Mažuranića

Potražite paket! Magazin Diva za samo 5 kuna uz Večernji list

Foto: VLm

Komentara 55

DU
Deleted user
07:18 12.03.2016.

...nama ne trebaju znanstvenici. ...trebaju nam oni koji vjeruju da je Bog dao travu,te nekom plavu a nekom smeđu boju očiju. ...Što više takvih, to bolje.

TH
than
22:39 11.03.2016.

Mladi uopceno. Bolje da odu van, pa rade nesto, dok uce jezik i neka prekvalifikacija i to je to.... Ovdje nema buducnosti. Bilo bi da je bilo lustracije, ali imamo dvije stranke koje su nastale iz komunisticke, a koje glume da su jedna protiv druge, a zapravo savrseno rade. Jedni postave jedne sa debelim otpremninama, pa onda ovi drugi i tako.... Javni dug raste, zaposlenost pada... Zivot ne ceka. I treba otic. Tko god moze do 40te nije kasno.

Avatar Mima1
Mima1
09:01 12.03.2016.

Zašto alarmantno? Pa odavno je jasno da u ovoj zemlji osim uhljeba i odabranih nitko nema perspektivu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije