Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju se službeni podaci

Alarmantna situacija u Splitu. Karin: 'Imamo više od 40 posto pozitivnih'

Željka Karin
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
20.11.2020.
u 10:17

– Ti mladi nose bolest i zaražavaju svoje roditelje. Većih žarišta nema, imamo sportske klubove, plesni studio, neke škole. Nema prijenosa među razredima, nego samo unutar njih. Virus je konstantno u vrtićima. Djeca su asimptomatska – dodala je Karin.

Zbog loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili ravnatelj KBC-a Split prof. dr. Julije Meštrović, ravnateljica NZJZ-a SDŽ dr. sr. Željka Karin, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ dr. Marko Rađa i zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore dr. Vikica Krolo.

– Ukupni podaci još se očekuju, ali u Zavodu je napravljeno 882 testova i više je od 40 posto pozitivnih – rekla je ravnateljica županijskog NZJZ-a Željka Karin.

Dodala je i kako nikako nije zadovoljna jer brojke iz dana u dan rastu. 

– Brojke svaki dan rastu i nisam nikako zadovoljna. Ovaj tjedan stalno je 40 posto. Najviše imamo pozitivnih od 30 do 50 godina, znači radna populacija – rekla je Karin.

Karin je rekla i kako nema većih žarišta, ali da je virus konstantno u vrtićima. 

– Ti mladi nose bolest i zaražavaju svoje roditelje. Većih žarišta nema, imamo sportske klubove, plesni studio, neke škole. Nema prijenosa među razredima, nego samo unutar njih. Virus je konstantno u vrtićima. Djeca su asimptomatska – dodala je Karin.

Na konferenciji su rekli kako je Spaladium Arena posljednje rješenje

– U KBC-u je 139 hospitaliziranih, 80 posto njih je na kisiku, rekao je Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a.

Liječnica obiteljske medicine Vikica Krolo poručila je pacijentima da se prvo jave doktorima obiteljske medicine.

– Spaladium je zadnje i najteže rješenje. 

Naglašeno je kako je nužno provođenje strogih mjera, što uključuje i kažnjavanje onih koji ih ne poštuju, rekao je Ivić. 

 

 

Komentara 14

PO
povratak
10:39 20.11.2020.

Dragi splićani što vi dopuštate da vam po glavi skače,jer dopiru ove riječi do vas.Ustanite već jednom protiv ovog terora.Po djecu vam dolaze.

RO
Rogger
10:28 20.11.2020.

Ovim doktorima treba doktor.

AN
Andrej50
10:36 20.11.2020.

Samo se jedan liječnik u povijesti zalagao za kažnjavanje pacijenata a zvao se dr Mengele! Zar ga zbog ove izjave ne bi trebalo izbaciti iz liječničke komore? Dragi doktore, koju funkciju su ti obećali nakon ovoga da tako pričaš? I kad smo kod kažnjavanja, zar ne bi onda trebalo kazniti svaku osobu koja bude HIV pozitivna jer se nije pridržavala mjera tj nije koristila kondom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije