Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
66 11°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • brojevi:

    "Nesposobna Vlada" ostvari proračunski višak, prvi put u povijesti RH i umjesto da se iskoristi za ekonomski rast kako bi svi prosperirali, našli se zaštićeni sindikati javnih službi koji ne prihvaćaju ponuđenu povišicu. Nije ih briga za nezaštićeni realni sektor ... prikaži još! na čijoj grbaći žive a imaju duplo manja primanja. Da ne spominjemo porazne rezultate u znanju učenika.

  • stefj:

    Ma nema frke, sve ćemo to mi platiti. I dane provedene u štrajku i prekovremene za naknade i sva povećanja koja traže. Ko da se nas koji radimo i uplaćujemo u proračun nešto pita... Prema visini BDP-a učitelji imaju među ... prikaži još! najvišim plaćama u EU, prema rastu BDP-a, plaće im rastu najviše, jedina smo od rijetkih zemalja gdje učitelji imaju višu plaću od prosjeka. O PISA testovima i lažima koje nam sindikati prodaju da će povećanje plaća u državnim i javnim strukturama zaustaviti iseljavanje ne treba niti govoriti... A najbolje od svega je da broj učitelja i njihove plaće rastu, dok broj učenika i rezultati PISA testova usporedo padaju... Znači nakon povećanja plaća i prava možemo očekivati daljnji pad na rezultatima PISA testova, a daljnji pad broja učenika možemo očekivati radi pojačanog iseljavanja ljudi iz realnog sektora. Sa svakim istupom Ribića i sličnih, realni sektor isprazni se za par autobusa...

  • kapunjohan:

    Roditelji moraju prestati davati navideznu potporu štrajkšima i poslati djecu u školu.NJihovo ljudsko pravo je pravo na škol, koja je i zakonomk obavezna. Prema tome, učitelji moraju na posao a tko neće otkaz jer ima i onih koji čekaju na ... prikaži još! posao. Vlada im je ispunila skoro sve a oni zaradi zamika zadnjeg uvijeta za par mijeseci, tjeraju kapric. Kako teško i neredovno dolaze do plaće roditelji djece , koji ne znaju hoće li imati posao i slijedeće godine a plaću ionako uglavnom primaju neredovno itd..usporedite privelegij prosvjetara.

Još iz rubrike Vijesti

laptop
Slao prijeteće poruke

Slavonac (26) uhićen zbog prijetnje državnom dužnosniku putem interneta

Posadi jelu, spasi pčelu – inicijativa pčelara u Općini Fužine
Pošumljavanje

Posadi jelu, spasi pčelu – inicijativa pčelara u Općini Fužine

IMA INFORMACIE

Zagrebačka policija moli za pomoć: Poznajte li ovog muškarca?