Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštitari spriječili incident

Aladrović: Korisnik u Ivanić-Gradu pokušao napasti socijalnu radnicu zbog izdvajanja djece

Zagreb: Izjave nakon sastanka ministra Aladrovića i predstavnica inicijative Spasi me
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
08.04.2021.
u 13:18

Upitan kada se može očekivati rezultat stručnog nadzora u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška zbog slučaja nasilne smrti dvoipolgodišnje djevojčice, Aladrović je najavio kako će on sljedeći tjedan biti na stolu u ministarstvu

Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović osudio je incident koji se u četvrtak dogodio u Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad, kada je nezadovoljni korisnik pokušao napasti socijalnu radnicu, a napad je spriječen intervencijom zaštitarke. 

“Moram istaknuti da smo i jutros imali incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu", rekao je Aladrović dodavši da je tamo nezadovoljni korisnik namjeravao napasti socijalne radnike. Na sreću, trudom zaštitarke taj napad je spriječen i nije se dogodio”, kazao je Aladrović u izjavi medijima uoči sjednice Vlade.

Upozorio je da u posljednjih nekoliko dana u sustavu socijalne skrbi postoje visoke društvene tenzije i najoštrije je osudio današnji incident, kazavši da fizički napadi i nasrtaji nisu prihvatljivi, kao i da se nijedan društveni izazov ne može riješiti silom.

Aladrović je otkrio kako je prema sadašnjim informacijama incident u Ivanić-Gradu izazvan odlukom centra o izdvajanju djece iz obitelji, no nije iznio dodatne detalje s obzirom da se, kako je rekao, napad dogodio nedugo prije njegova obraćanja javnosti. 

“Pokušajmo se suzdržati od neprimjerenog komentara, djelovanja ili društvenog utjecaja.(...) Izolirani slučajevi i tragedije ne mogu biti povod za napad na cijeli sustav, a pogotovo ne za fizički slučaj na radnike koji vrijedno rade svoj posao”, apelirao je Aladrović.

Upitan kada se može očekivati rezultat stručnog nadzora u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška zbog slučaja nasilne smrti dvoipolgodišnje djevojčice, Aladrović je najavio kako će on sljedeći tjedan biti na stolu u ministarstvu. 

“Obećanje je da ćemo početkom sljedećeg tjedna imat gotov nacrt nadzora, odnosno nadzor će biti isporučen ministarstvu. Nakon toga ćemo znati u kojem smjeru će ići eventualna penalizacija, znat ćemo što se točno sa stručne strane dogodilo u slučaju iz Nove Gradiške”, kazao je dodavši da isto očekuje od Hrvatske psihološke komore. 

Komentirajući kritiku predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome kako bi socijalna skrb trebala biti zaseban resor u Vladi, a ne u sklopu “megaministarstva”, Aladrović je kazao kako Hrvatska nije izuzetak unutar Europske unije kada je u pitanju ovakva organizacija ministarstava.

Dodao je i da se ne može "složiti da reorganizacija Ministarstva može imati direktnu uzročno-posljedičnu vezu sa slučajem u Novoj Gradiški". 

Ministar je demantirao "medijske spekulacije" da u domovima za djecu nema mjesta, najavivši da će njegovo ministarstvo javno objaviti podatke o njihovim kapacitetima. 

"Proteklih dana obasuti smo medijskim informacijama o niskom kapacitetu domova za djecu. Prema podacima Ministarstva, situacija nije takva. Mi smo spremni javno obznaniti podatke o kapacitetima u sljedećim danima", proučio je. 

Najavio je kako je nadolazećim reformama cilj deinstitucionalizirati skrb za nezbrinutu djecu i omogućiti udomiteljskim obiteljima više prostora za odgoj djece.

VIDEO Dirljive poruke, svijeće i igračke na ogradi bolnice u Klaićevoj za preminulu djevojčicu

Komentara 16

DU
Deleted user
13:45 08.04.2021.

Veljača je kriva za ovo. Zagadila je javni prostor svojim mrzilačkim porukama, dala poticaj agresivcima da u svakom soc.radniku vide uhljeba i skrenula temu sa bitnih pitanja. Veljača je postala ozbiljan problem jer ju vlast doživljava kao relevantnu sugovornicu, a ona to nije. Nema ni znanja ni intelektualnih kapaciteta.

RO
roland
14:03 08.04.2021.

Jelena Veljača i njezine prijateljice, no to ju i Severina, otvorile su sezonu lova na socijalne radnice. a socijalnim radnicama nedostaje empatičnosti, imaju svoju šprancu i onda nalete na luđaka koji ih riješi. Bit će toga još više!

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
13:51 08.04.2021.

I za ovo je kriv ovaj "ministar" HDZ-ovac. Primivši Februarku blagoslovio je linč djelatnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije