Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Al-Qaida želi 'poniženog' Busha i republikance

30.10.2008.
u 21:21

Jedan od čelnika Al-Qaide izjavio je na videovrpci objavljenoj na internetu kako želi "poniženoga" američkog predsjednika Georgea W. Busha i republikance, ne svrstavajući se međutim ni na jednu stranu na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

- O, Bože, ponizi Busha i njegovu stranku. O, Gospodaru svijeta, ponizi ga i porazi! - rekao je Abu Yanhya al-Libi na kraju molitve u povodu muslimanskog blagdana ramazanskog Bajrama.

Libi, jedan od vodećih zapovjednika Al-Qaide za kojeg se vjeruje da se nalazi u Afganistanu ili u Pakistanu, zaziva Božju srdžbu na Busha izjednačujući ga s tiranima u prošlosti.

To je prva izjava nekog čelnika Al-Qaide koja se tiče predstojećih predsjedničkih izbora. Muslimanski klerici često završavaju svoje molitve pozivajući Boga da pruži potporu muslimanima u borbi protiv neprijatelja.

Godine 2004. čelnik Al-Qaide Osama bin Laden, u svojoj prvoj videosnimci u više od godinu dana, ismijavao je nekoliko dana uoči izbora predsjednika Busha i upozorio na terorističke napade 11. rujna.

Uzgred spominjući Bushova demokratskog protukandidata Johna Kerrya, bin Laden je Amerikancima tada poručio: - Vaša sigurnost nije u rukama Kerrya, Busha ili Al-Qaide. Vaša sigurnost u vašim je rukama i svaka zemlja koja ne naškodi našoj sigurnosti ostat će sigurna.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije