Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.08.2014. u 14:00

ISIL je noćna mora za svijet i sramota za čovječanstvo. I zato te koljače nazivati "skupinom" je također sramota i za novinarstvo.

Sinoć sam u središnjem Dnevniku HTV-a imao osjećaj da nikada neće završiti razgovor Sanje Mikleušević i ministrice Anke Mrak Taritaš. Zapravo, ne znam je li moguće to i nazvati razgovorom jer to je bio ministričin monolog. Nije ona kriva, dapače, iskoristila je priliku i mogla bi vjerojatno pričati danima. Ali da onako urednik u "špici" Dnevnika pusti sugovornika da priča o fasadama i krovovima bez prekida – to odavno nisam vidio. Čak ni na regionalnim televizijama gdje se lokalni baje znaju nakačiti i satima raspredati o svojim "pothvatima". Dakako, zbog toga na koncu i nije bilo vremena da se u Dnevniku pošteno naprave prilozi o svjetskim krizama i da se draguljima HTV-a Draganu Nikoliću i Miri Aščiću da prostora. Stoga sam, da bih se informirao o tome, morao pogledati Vijesti Al Jazeera Balkans u 20 sati. I primijetio da je kod njih postala praksa da urednici i novinari za zločince ISIL-a koriste termin "skupina Islamska republika". Pa kao da se radi o nekakvoj rock skupini koja će održati koncert u Istanbulu u čast Erdoganove pobjede ili skupini turista koja se šeće po iračkim planinama među Jezidima i njihovim ovcama. Uvjeren sam da mediji moraju jasno istaknuti stav, naročito kad se evidentno radi o zločinima. Bio sam tog mišljenja i kad je Izrael bestijalno napadao Gazu, pitao javno zašto se ne uvedu sankcije Tel Avivu. No ovo je puno strašnije od Gaze, ovo je noćna mora za svijet i ovo je sramota za čovječanstvo. I zato te koljače nazivati "skupinom" je također sramota i za novinarstvo.

PLUS

Već odavno želim pohvaliti HTV što nam je omogućio besplanto gledanje sva četiri programa na mobitelima. S ovom uslugom pretplata od 80 kuna je podnošljiva

MINUS

Nitko da upita referendumaše – pa jesu li razmišljali o Hrvatima koji su manjina u brojnim zemljama svijeta kad su tražili da se ukinu prava svim manjinama u Hrvatskoj?

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Idler 3
Idler 3
14:33 13.08.2014.

Molim malo pozornosti - ta skupina su hrabri osloboditelji priznati od naših aktuelnih vlasti. Tko ne vjeruje nek pita našu ministarku inostranih !?

Avatar marengoo
marengoo
14:20 13.08.2014.

Ovo je idiotska vojska,koju je potrebno pod hitno unistiti...Zapadne sile moraju dati podrsku Assadovim trupama u Libiji vratiti Gadafijevog sina na tron,bar djelimicno ispraviti katastrofalnu pogresku Amerike i Velike Britanije koje su svrgle diktaturu u tim zemljama ali bar su te diktature bile pristojne za zivot. Zapad je nadam se uvidio svoju kardinalnu pogresku sa tim sto je naoruzao ove razularene divljake. Kao bosnjak stidim se svakog sunarodnjaka koji je otisao za novce ubijati bijedu i sirotinju i najradije bih zelio da se vise nikada ne vrate a one koji se vrate u Bosnu na dozivotnu robiju...

Avatar superhik74
superhik74
14:14 13.08.2014.

To je jos dobro, zapad ih je donedavna zvao borcima za slobodu i demokraciju u Siriji protiv "brutalnog Asadova rezima". Lako je kako ih zovu, ali ih i naoruzavaju i financiraju, to je malo veci problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije