Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SABOR

Plenković Hajdašu-Dončiću: Jeste li vi normalni? Glasovac: Možda da proglasite stanku jer je premijer nervozan

Foto: Sabor
1/7
19.01.2022.
u 13:48

Predstavnicima Vlade pitanje će postaviti 39 zastupnika.

Hrvatski sabor počinje danas u 9:30 redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu. Nakon utvrđivanja dnevnog reda predviđeno je vrijeme za postavljanje pitanja Vladi RH - aktualno prijepodne.

Prvo pitanje članovima Vlade će postaviti Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ), a posljednje, 39. HSLS-ov Darko Klasić. Sabor će uz 'aktualno prijepodne' ovu srijedu raspraviti premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća u prošloj godini, u četvrtak paket zakona o socijalnoj skrbi, u petak konačnu verziju zakona o zaštiti potrošača. 

 

Tijek događaja: 

13:45 - Sabina Glasovac (SDP) premijera je pitala o zdravstvenim djelatnicima koji su opterećeni zbog pandemije koronavirusa. Što će se dogoditi ako naši zdravstveni djelatnici krenu u još većem broju napuštali zemlju? 

- Drago mi je da ovako citirate maratonce, pratite filmove od prije 40-ak godina. Pohvaljujem, s obzirom na vašu intervenciju i pomoć Dončiću kojem netko drugi smišlja fore i lažne informacije plasira kao istinite. Ta smiješna spika o nervozi ne znam kome može proći. Što se tiče covida i uloge zdravstvenih djelatnika, bila je nevjerojatna u pozitivnom smislu, ljudi daju sve od sebe, bore se s najvećom pandemijom u zadnjih sto godina. Štite one koji se nisu cijepili i one koji su se cijepili. Činjenica da su oni taj posao radili najčešće bez da pitaju kakvo je radno vrijeme, koliko je sati, napravili su posao koji izaziva divljenje svih nas. Poboljšanje materijalnog položaja bila je naša želja, naša obveza u što smo krenuli u ovom mandatu, podigli smo plaće u državnim i javnim službama za 18 posto, to se nije jako dugo dogodilo. Prije to nije bilo tako. Dali smo i posebne dodatke koji se odnose na covid. 40 milijardi kuna je nastalo novih troškova bilo propuštenih prihoda za državni proračun, a nije došla funkcionalnost u pitanju zdravstvenog sustava. Moramo raditi da ih zadržimo u Hrvatskoj, to ćemo raditi. Pozivam one koji se nisu cijepili da se cijepe jer tako će biti lakše zdravstvenim djelatnicima o kojima govorite - odgovorio joj je Plenković. 

13:17Siniša Hajdaš-Dončić postavio je pitanje koliko na kraju košta kupnja francuskih Rafala i predložio je da se objavi ugovor. 

- Prije nego odgovorim na ovo pitanje, osvrnut ću se na vašeg predsjednika stranke, nekada isto suspendiranog kao i vi. On nije bio izbačen, samo je bio suspendiran. Onda se došli vi veliki socijaldemokrati skloni dijalogu, otvoreni i tolerantni i izbacili ste ih 18. Čak je jedna vaša bivša kolegica rekla da joj je gotovo ružno sjediti među vama. Kao inače poznatog prijavljivača Povjerenstvu za sukob, to ću vam ponavljati dok ste živi. Grbin počne pristojno i onda završi na predstojniku Ureda Frki Petešiću. Dva metra i deset se pretvori u liliputanca, kako je rekao jedan komentator koji ne smije više na RTL. Gori je od Bernardića, što nije lako. Ta jedna sinteza političke netalentiranosti s vaše strane, gotovo mi vas je žao. To se tiče Grbina, a što se tiče Ahmetovića koja je gotovo rukama demontirala LNG terminala sada dođe imputirati i završi još sitnije od Grbina - na Sanaderu. To su dometi i primjere vaših kolega. Moram nešto reći jer mi je gotovo pa dosadan aktualni sat. Barem što se tiče oporbe. Hajdaš-Dončić, vi idete direktnom aluzijom na koruptivne radnje između hrvatskog premijera i francuskog predsjednika. Bivši suspendirani potpredsjednika SDP-a optužuje Macrona da je došao u Hrvatsku dati meni mito, ja sam ga primio, pustili smo dva Rafala i otvorili smo šampanjac. Jeste li vi normalni?! - zapitao se Plenković.

Kazao je da će kazati ministru Banožiću pa im pokaže ugovor pa da onda mogu informacije curiti u medijima kako bi i druge zemlje mogle vidjeti naoružanje, te da će im biti zahvalne na tome. 

Nekoliko zastupnika javilo se za povredu poslovnika.  

- Premijer se nije držao teme na pitanje kojeg je postavio kolega. Političar takvog kalibra da ga može iznervirati pitanje jedne debitantice poput mene. Baš mi je žao - ustvrdila je Ahmetović.

- Možda da proglasite stanku jer je premijera iznerviralo pitanje o avionima, pa da se 'refresha' jer je nervozan - kazala je Sabina Glasovac.  

12:56 -  Mirela Ahmetović iz SDP-a postavila je pitanje vezano uz porast cijene energetika. 

- Što se tiče cijena energenata, najprije da stavimo kontekst situacije u Hrvatskoj i u svijetu. Imamo COVID-19, imamo poremećaj u lancu opskrbe. Potrošnja je velika, plin je narastao nekoliko puta od onog što su ga nabavljali distributeri ranije. To se reflektira na cijene struje. Hrvatska kad je riječ o kućanstvima nije vidjela rast cijena struje niti će ga doživjeti do prvog travnja. Ista je stvar do cijena plina. Određeni poslovni objekti koji nisu imali ugovori koji nisu imali srednjoročnu određenu cijenu plina, njima je cijena porasla. To znaju neki i ovdje. Vlada ne samo da prati, već intenzivno surađuje nekoliko ministarstva i HERA da napravimo paket mjera. Nulti je ako se nastavi rast cijene goriva, limitirat ćemo cijenu goriva osim premiuma. Druge se baziraju na tri skupine mjera. Jedna je nastaviti s naknadama za socijalno ugrožene. Vama je poznato da postoji ta naknada. Nju koristi oko 64 tisuće kućanstava, iznos je 200 kuna. Mi ćemo u slučaju povećanja cijena, podići tu naknadu. To je za one koji su socijalno najugroženiji. Drugi element je uloga Hrvatske elektroprivrede i to kad je riječ o cijeni struje i cijene plina. Ona tu može koristeći 'svoja leđa' dati doprinos da se smanji udar na građane. Treći je da se ide na PDV-e.  To bi vam rekao i vaš prijatelj Tomislav Ćorić da ste ga pitali - kazao je Plenković. 

- Sudeći po iskustvu s ministrom Ćorićem koja su smiješna i moja i pitanja građana sudeći po reakciji kad sam ga pitala, a četiri mjeseca kasnije pokazalo se da sam u pravu jer cijene energetika rastu. Ni vi ni vaš prijatelj Ćorić ne radite ništa po tom pitanju. Ne obmanjujte hrvatsku javnost. Cijena plina je regulirana do 01. travnja. Gdje je, premijeru, smanjenje cijena plina zbog izgradnje LNG-a? O čemu pričate? Obmanjujete javnost. Što mislite da će građani jesti struju i plin? Porasta cijena plina ili ne, porasla cijena struje ili ne, građani će plaćati višu cijenu prehrambenih namirnica. Vas za to nije briga jer si vi to možete priuštiti. Premijeru, razmislite o vašem stavu jer vam dionice padaju ne samo u javnosti već i u vlastitoj stranci. Čini se da moja usporedba sa Sanaderom i nije tolika utopija kad sam izrekla - kazala je Ahmetović, na što se negodovanje pojedinih zastupnika. 

12:17 - Peđa Grbin pitao je premijera Plenkovića hoće li li Hrvatska biti u stanju povući sredstva iz Fonda Solidarnost te hoće li moći se produžiti rok iza 18. lipnja. 

- Što se tiče potresa i obnove i različitih izvora financiranja, potres u Zagrebu prouzročio je štete od 80 milijardi kuna. Potres u Baniji je prouzročio štetu od 40 milijardi kuna. Zahtjev za Fond Solidarnosti je išao na vrijeme. Sredstva su tu. Nacionalni koordinator je Darko Horvat. Pozivamo sve da se uključe i da prijave štetu. Prvobitna odredba Fonda 'vrati u prijašnje stanje' je besmislena, jer je riječ o starim zgradama. Bez konstrukcijske obnove te bi zgrade pale u slučaju potresa. Iskoristit ćemo sredstva Fonda solidarnosti do te točke obnove, a ostalo će financirano biti iz Nacionalnog okvira, Svjetske banke, Razvojne banku, kroz proračun... Nisu rokovi sveto pismo, bila su dva potresa, pandemija i uz potporu Europske komisije smo krenuli u konstrukcijsku obnovu. Mislim da ćemo im moći objasniti situaciju. 

-  Drago mi je što ste uprli prstom u Darka Horvata to što iz Fonda Solidarnosti nije u stanju povući sredstva koja su nam dana na raspolaganje. Ako se rok ne produlji, nadam se da ćete onda za to preuzeti odgovornosti. Imam jedan konstruktivan prijedlog. U svaku od nekoliko desetaka tisuća zgrada stavite Frku Petešića i onda neće biti problema. Jer kad postoji osobni interes obnova brzo ide - predložio je Peđa Grbin. 

19.01.2022., Zagreb - Pocetak 10. sjednice Sabora. Gordan Jandrokovic. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

12:15 - Moje pitanje je bilo vezano u Hrvatsku narodnu banku, no u međuvremenu smo dobili rezultate Popisa stanovništva. Imate li podatak koliko je članova HDZ-a na funkcijama u nekom ministarstvu ili javnom poduzeću iselilo iz Hrvatske? Saznali smo da postoji inflacija doktorata na Sveučilištu u Osijeku. Imaju gotovo jednak broj doktorata kao i Sveučilište u Zagrebu iako je Sveučilište u Zagreb tri puta veće. Imali smo kombi HDZ-ovca prema Osijeku. Onda smo saznali da obnove nema,  a vi i dalje držite ministra čiji je to jedini zadatak. Zanimalo me što o tome mislite. Onda smo saznali da HDZ-ovo šefu državne ustanove nudi posao jednoj djevojci za seks. Stoga nemam pitanje - rekla je Marijana Puljak iz Centra. 

- Hvala lijepa što nemate pitanje. To je dobro - ustvrdio je zabavljeno Plenković.

12:04 - Katica Glamuzina pitala je premijera o doktoratu predsjednika HDZ-a u drugom najvećem gradu i optužbama za plagijat. 

- Što se tiče predsjednika HDZ-a u drugom najvećem gradu, za sve one koji nisu shvatili iz pitanja, riječ je o Vici Mihanoviću koji je obranio doktorat na Sveučilištu u Osijeku. Koliko se to spominjalo u SDP-u, imao sam osjećaj da je to važnije od plana Andrije Krstulovića Opare kojeg gradonačelnik Splita Ivica Puljak koristi točkasto, što sam mu i rekao. Što se tiče doktorata, posebno povjerenstvo na Sveučilištu u Osijeku utvrdilo je da doktorat nije plagijat i ta je priča za nas završena. Ako vas više zanima, pitajte ministra Fuchsa. Mihanović je u Gradskom vijeću i on će raditi na dobrobit Splita. Što se tiče znanosti, najbitnija je financijska alokacija. Hrvatska vjeruje u svoju budućnosti i prati globalne i europske trendove. Za znanost i obrazovanje ćemo investirati 7 milijardi kuna - objasnio je Plenković. 

- Ministar Fuchs kazao je za medije da nikad nije čuo da netko dva puta brani doktorat, tako da je bolje da njega ne pitam. A ja nisam u SDP, a tu sjedim jer drugog izbora nemam. A ispravke ispravljene doktorate ispravlja Sveučilište, a ne doktorand što je nečuveno - kazala je Glamuzina

11:29 - Vi ste neki dan izjavili 'da su građani sami krivi za stanje u zemlji i da vide da je čaša napola prazna'. Nadam se da cijenite što smo pogledali vaš intervju na HRT- u kojeg ste nazvali državnom institucijom. Kad vam građani poručuju da ste im ukrali čašu, poručuju vam da ste dali povlašteni položaj manjini na šteti većine koja se eksploatira. To se vidi i u Popisu stanovništva. Sve te stotine tisuća ljudi otišle su zbog nepravde. Jedna takva nepravda se odvija pred vaših očima u Hrvatskoj narodnoj banci. Vi ste svojim propisima dozvolili da zaposlenici HNB trguju dionicama i obveznicama koje reguliraju. Onih istih banaka koje su oni regulirali u slučaju franak, jer da su banke isplatile novac građanima onda bi vrijednost dionica pala. Istih onih koje su u vlasništvu zaposlenika HNB-a.. Je li vaša odgovornost što to nije onemogućeno u Zakonu o HNB 2020. godine i smatrate li odgovornim HNB da nije internim dokumentima to regulirao ? - upitala je Sandra Benčić iz Možemo! premijera Andreja Plenkovića. 

- Sviđa mi se ovaj stil u kojem u minutu i pol nabrojite sve dobro što je napravila Vlada i HDZ, ali ovo nema nikakve veze s HDZ-om. To sam vam neki dan rekao. Nikad nisam rekao da je HRT državna institucija, ali jučer sam nabrojao nekoliko institucija i govorio sam o taktici 'parizera' da ih se paralizira i da se stvori narativ da ništa ne vrijedi i nema nikakve perspektive u Hrvatskoj. To je, eto, nešto što je vrlo jasno. Mi se borimo već zadnjih šest godina s krizom Agrokora, Brodogradnje, požarima, potresima...Što se tiče našeg cilja, on je obrnut od onog što vi govorite: A to je boriti se za sve građane, ne vaše i naše. Što se tiče HNB-a, naš cilj je da se sve provjeri i da se o tome očituje. Očekujem da će se nakon tih očitovanja raspraviti u Saboru. Što se tiče guvernera Borisa Vujčića, poznajem ga dugo i nemam razloga ne vjerovati mu. Sve što je rekao javno, rekao je i meni. Rekao mi je da je imao dionice dviju banaka i da ih je prodao prije dvadeset godina i to stupanja na svoju poziciju viceguvernera. Ima li ovo ikakve veze s ulaskom Hrvatske u europodručju, dat ću vama da vi procijenite. Što se tiče viših standarda zakona o HNB-u? Da, trebalo je prije. Ako nije prije, onda sad -  kazao je premijer Plenković. 

- Bilo bi lijepo odmoriti se par dana u vašoj glavi i misliti da je sve u Hrvatskoj dobro, samo građani to ne vide. Kad ste odgovarali na pitanje, odgovarali ste na način da sve to zvuči kao teorija zavjera. Nije problem u HNB-u, nego u onima koji demontiraju HNB. Nije problem u standardu, nego onima kojima je loše. Stalno prebacujete lopticu. Pozivam vas da prihvatite kritiku i promjenu nekih ljudi koji sjede. Ne razgovara se o Vujčiću, nego o zaposlenicima koje je on propustio nadzirati - kazala je Benčić. 

VIDEO Benčić Plenkoviću: 'Bilo bi lijepo odmoriti se par dana u vašoj glavi, jer je u ovoj državi sve super i građani sve to krivo vide'

11:00 - Željko Lenart (HSS) upitao je premijera hoće li se konačno formirati hitna helikopterska medicinska služba na području RH.

- Kad je riječ o zdravstvenoj zaštiti i hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi, vaši apeli su pali na plodno tlo. Poduzeti su koraci s različitim dionicima koji se bave hitnom helikopterskom medicinskom službom, te su pokrenute pripreme da se obrazuju liječnici i medicinske sestre koje bi bile u ovo uključene. Podržat ćemo napore ministarstva zdravstva da se ovo pokrene - kazao je premijer Andrej Plenković. 

- Kad se formira, bit ću zadovoljan ne samo i ja, već i naši građani te gosti. Ako to uspijete formirati u ovom mandatu, to će biti veliki uspjeh - dodao je Željko Lenart. 

10:50 -  Branko Bačić iz HDZ-a upitao je ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek vezano uz srpskog Zakona o kulturnom nasljeđu kojim se svojata dubrovačka književnost. 

- Ovo pitanje je zadnjih dana pokrenulo dosta rasprave. Ministarstvo kulture i MVEP reagiralo je prema hrvatskoj javnosti i prema srpskoj strani. Iskoristit ćemo sve što nam je na raspolaganju i kroz bilateralne odnose i kroz pristupanje Srbije Europskoj uniji da se ovakve odredbe ukinu. Kako je moguće da jedna europska država uporno usvaja kulturne baštine nešto što nije bilo njihovo. Ne postoji nikakav kreativni znanstveni način da se ovo opravda - istaknula je ministrica. 

Foto: Sabor

10:42  -  Demontiraju vas europske institucije. OLAF provjerava vašoj Gabi europska sredstava. Da ćete Fond solidarnosti riješiti jednim pozivom, a očito je da nećete - komentirao je Miro Bulj i prokomentirao rast cijena goriva ustvrdivši da su trebali ukinuti trošarine. 

- Idući put kad budem išao na sjednicu Vijeća, uzet ću vas pa da mi kažete s kim, kako da razgovaram i na kojem jeziku. Sad skupljajte potpise, sakupljajte ih još što se mene tiče. Želim da ljudi shvate tko je destruktivan, a tko to nije.. Što se tiče cijene goriva, mi smo donijeli odluku prema kojoj smo limitirali cijenu goriva na 11,20 kuna. Nakon dva mjeseca smo prepustili stvari tržištu. Vidjeli smo kakva je cijena godina i ako vidimo da će cijena goriva ići ovdje, mi ćemo cijene goriva limitirati osim premiuma. 

Selak Raspudić je zatražila povredu poslovnika

- Ne znam je li premijer gladan. Ne znam je li na dijeti nekoj. Mi ćemo kupiti 10 deka parizera da ne budete gladni - kazala je Selak Raspudić, na što je dobila 'salamu povreda poslovnika' od Gordana Jandrokovića. 

10:26 - Neću vas pitati je li vam se grlo osušilo kad ste zvali Ursulu von der Leyen da nam produži rok Fonda Solidarnosti ili se Ursula ne javlja jer je u razgovoru s europskim tužiteljima odlučila bolje birati društvo? Neću vas to pitati jer nam je svima jasno koliki utjecaj u Europskoj uniji. Nešto biste onda učinili i onda ne bi novac za obnovu išao iz naših džepova. Neću vas pitati zašto naričete nad nedostatkom medijske pažnje i jesu li sredstva javnog oglašavanja trebala uživo prenositi vaš intervju? Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste jedino vi prepoznati ugrozu od terorizma? Ili kako vam se sviđa mijenjanje šešira vašeg najdražeg koalicijskog partnera Pupovca ili to ide od proslave do proslave - pitala je Marija Selak Raspudić iz Mosta  i dodala: - Pitat ću vas jedno strukturalno pitanje. Imate li podatak koliko je narastao ili se smanjio u središnjoj državnoj upravi i čime taj broj opravdavate? 

- Čestitam vam. Pratimo medije i ne gledamo samo vlastite intervjue. I u tom kontekstu osvrnut ću se na neke stvari koje niste pitali. A to je proglašavanje naše parlamentarne većine hrvatsko-srpskom koalicijom. Vi kao glavna ljubiteljica Milanovića šutite kao i gospodin Bulj kad se Milanović grli s Dodikom. Tišina. Gromoglasna tišina Mostovaca. I tako već godinu i pol dana. Što se tiče Europske unije, za razliku od vas i vašeg silnog utjecaja Hrvatska je respektabilna članica Europske unije koja na raspolaganju 25 milijardi eura. Da nije bilo Mosta, tih novaca ne bi bila. Što se tiče upliva i utjecaja, to ćemo vidjeti? Što se tiče Fonda za solidarnosti, ne sjećam se tko je dobio novac za Zagreb i Petrinju. Troši se. Ubrzat će se obnova. Mi ćemo to sve riješiti. Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više. Ne znam, pitat ću ministra Malenicu. 

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

10:15 -  Prije ulaska u Europsku uniju, Hrvatska je imala nultu stopu na kruh i  na druge slične proizvode. Nakon ulaska smo uveli 5 posto poreza na kruh. Vjerujem da vam je poznato da bi ove godine mogli imati nultu stopu ili međustopu. Hoćete li uvesti nultu stopu PDV-a i sniženu stopu PDV-a i na koje proizvode? - pitala je Vesna Vučemilović (HS) ministra financija Zdravka Marića. 

- Porezna politika se puno raspravljala u Hrvatskom saboru, što je dobro. Porezna rasterećenja su učinili jako puno dobroga, što se tiče izravnog i neizravnog opterećivanja. Na jednoj od zadnjih sjednica Vijeća Europske unije otvorena je mogućnost zemljama mogućnosti sniženih stopa na dodanu vrijednost. Tad smo rekli da ćemo u Vladi uzeti u obzir. PDV neće biti zanemaren u našim budućim koracima. Koje će to mjere biti, izvijestit ćemo Sabor - kazao je ministar financija. 

Vučemilović je navela kako nije zadovoljna s odgovorom jer se o tome raspravlja već nekoliko godina u Europskoj uniji. 

10:06 - Moje pitanje će biti vezano uz izradu strateškog plana za poljoprivredu, ključnog dokumenta izvlačenja sredstava iz Europske unije. Trebaju li se hrvatski poljoprivrednici zabrinuti da će hrvatska poljoprivreda ostati bez 3 milijarde eura i hoće li tajnik Tušek snositi posljedice - pitao je Davor Dretar (DP)

- Što se tiče strateškog dokumenta za to višegodišnje razdoblje, on je u skladu s dugogodišnjeg plana Vlade. Ministrica Vučković ima moje puno povjerenje, ona se brine da svi dokumenti budu pripremljeni na vrijeme. Mi smo u proteklim godinama rasteretiti državni proračun jer se dio potpore prebacio na europski proračun. Ali smo prateći sve rizike i krize donosili brze, adekvatne mjere potjere koje su omogućile svim sudionicima poljoprivrede ostanu na vrijeme. Mi ćemo učiniti napore da svi dokumenti budu doneseni na vrijeme. S te strane niz zakona koji su u saborskoj proceduri, predstavljaju jednu zakonsku cjelinu - kazao je premijer Andrej Plenković. 

- Nećemo zaboraviti ni ribarstvo. To sve gledamo holistički. Ministarstvo mora provodi doslovce renesansu na jadranskoj obali kad je riječ o obnovi luka, što se tiče i ribarskih luka - kazao je. 

19.01.2022., Zagreb - Pocetak 10. sjednice Sabora. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

9:59 Hrvoje Šimić (HDZ) upitao je ministra gospodarstva Ćorića pitanje vezano uz vodnokomunalnu infrastrukturu u Slavoniji. 

- Projekti vodnokomualne infrastrukture imaju prije svega učiniti, postojeći standard koji su naši građani zaslužili. Kad govorimo o Slavoniji, riječ je o 17 projekta vrijedim 4 milijarde kuna. Kad je riječ o Hrvatskoj, onda je riječ o projektima vrijednosti 20 milijardi kuna. Na taj način ćemo premrežiti Hrvatsku vodnokomunalnom infrastrukturom - ustvrdio je Tomislav Ćorić. 

Kazao je da će najvećim dijelom biti financirano sredstvima Europske unije. 

9:53 - Ministar mora i prometa Oleg Butković najavio je da se ide u kupovinu 6 brodova za Jadroliniju temeljem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Očekuje se da će se početi graditi krajem godine te će biti spremno u 2023. godini. 

9:41 - Ermina Lekaj Prljaskaj pitala je ministra Gordana Grlića Radmana koliko smo se približili stvaranju dogovora oko ustrojstva BiH. Grlić Radman ustvrdio je kako je bio nedavno u Sarajevu nastavno na odlazak premijera Andreja Plenkovića, te da je jedna tema od tema bilo i održavanje zajedničke sjednice Vlade BiH i Hrvatske koja bi se trebala održati na proljeće. 

- Snažno ćemo se zalagati da se dogodi izmjena izbornog zakona u BiH - napomenuo je. 

9:36 - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković naveo je kako počinje 10. sjednica Hrvatskog sabora sukladno Ustavu Republike Hrvatske. Pozdravio je premijera Andreja Plenkovića i potom je najavio sviranje hrvatske himne. 

Komentara 76

TA
Tajg
10:39 19.01.2022.

Slavni Hrvatski Sabor postao šupa u ulozi birokrata iz Brisela .Demokracija?

DU
Deleted user
10:31 19.01.2022.

I Kušćević, Žalac, Rimac, Tolušić, Marić, Kujundžić...svi su oni imali tvoje povjerenje...

JO
JosefKa
11:11 19.01.2022.

Divno je gledati sve vecu promjenu medijskog narativa nakon sto su premijeru povrijedjeni osjecaji neisticanjem samo njemu poznatih vaznoca u interviewu neki dan. Odmah je u naslovu ono sto je rekla Marija Selak a ne ono sto joj je odgovorio tzv. premijer. Doduse bit ce slabiji sponzorski ugovori za beograska urednistva ali svi moramo stianuti zube. Recesija je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije