Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo je svečano

Đakovo: Obilježena obljetnica 3. gardijske brigade Kune

3. gardijska brigada Kune
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.04.2018.
u 22:55

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić pozvao je mlađe naraštaje na očuvanje vrijednosti i uspomene na hrvatske branitelje rekavši kako je "junaštvo branitelja stvorilo  pretpostavku za stvaranje perspektivne i napredne Hrvatske"

Misnim slavljem za sve poginule,nestale i umrle branitelje u Domovinskom ratu u katedrali Sv. Petra u Đakovu u nedjelju počelo je svečano obilježavanje 27. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune.

- Vi ste bili naš štit i ponos u obrani naše domovine od brutalne velikosrpske agresije. U tom stroju najboljih posebno mjesto zauzimaju i višestruko odlikovane legendarne Kune. Postrojba čiji će ratni ponos, junaštvo i viteštvo naraštajima ostati putokaz kako se i s koliko ljubavi brani voljena gruda, a vaš doprinos u herojskoj obrani grada Vukovara je nemjerljiv, rekao je izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević.

- Sudjelovanjem u operaciji Maslenica i osiguravanjem otvaranja pontonskog mosta u Novskom ždrilu uspješno ste povezali jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Upravo zato naša današnja obveza je širiti istinu o Domovinskom ratu jer je on temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji njezin su kamen temeljac, dodao je ministar.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić pozvao je mlađe naraštaje na očuvanje vrijednosti i uspomene na hrvatske branitelje rekavši kako je "junaštvo branitelja stvorilo  pretpostavku za stvaranje perspektivne i napredne Hrvatske".

Ratni zapovjednik 3. gardijske brigade Kune, umirovljeni general Mladen Kruljac podržao je nastojanja Ministarstva obrane na čelu s ministrom Krstičevićem za modernizacijom pobjedničke Hrvatske vojske u svim njezinim segmentima dok je predsjednik Udruge 3. gardijske brigade Kune Tihomir Kmet naglasio kako je danas najvažnija zadaća Udruge briga za obitelji poginulih hrvatskih branitelja te skrbiti o ratnim vojnim invalidima. 

Na svečanoj akademiji održanoj u Domu kulture u Đakovu dodjeljeno je i posmrtno odlikovanje umirovljenom brigadiru Boži Blaževiću koje je uručeno njegovoj supruzi Mirjani.

Komentara 3

LA
lavdinamo
08:49 30.04.2018.

Pozdrav Braniteljima.

PR
pritiskovic
09:43 30.04.2018.

Deja vue... nekad proslave Sutjeske, Neretve, proleterskih brigada, heroja,...."Sve je isto ko' i lani"....narod , armija i dalje jedno... :-)

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:13 30.04.2018.

To ne može biti istina, da se samo obilježava obljetnica osnivanja Kuna. Ovi naši heroji su zaslužili da se održi državna proslava, sa paradom i pečenim volom za heroje u Djakovu, sa učešćem naše Vrhovnice Madone Kolinde BBh i Mesijee Andreja BBh, a ne samo Vojnog Apostola Damira i gradskog poglavara. Dignitet našeg Domovinskog rata i njegovih heroja se srozava svjetlosnom brzinom i nije čudo što su naši vjerodomoljubni branitelji razočarani u svoju kobajagi neovisnu, demokratsku i prosperitetnu državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije