Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o IZRAELSKIM AVIONIMA

Predsjednica: Apsolutno inzistiram da dobijemo ono što smo dogovorili

Grabar-Kitarović i Trump
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
12.12.2018.
u 18:35

Predsjednica tvrdi da tijekom razgovora s Trumpom nije znala za problem oko kupnje zrakoplova

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je blokadu prodaje izraelskih aviona Hrvatskoj, javlja N1

"Mislim da je u ovoj situaciji bolje ići temeljito u tom procesu, nego nabrzinu ga okončati, jer ono na čemu apsolutno inzistiram jest da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili i po cijeni po kojoj je to dogovoreno"- rekla je predsjednica te je također napomenula da tijekom razgovora s Donaldom Trumpom nije znala za problem oko kupnje. 

Predsjednica je i upozorila na vrijeme rješavanja ovog problema. 

"Naravno, nije sad pitanje dana, međutim, ja ipak upozoravam na taj učinak vremena, jer nažalost remont MIG-ova 21 2013. godine em je završio neslavno i većina tih zrakoplova je prizemljena na Plesu. S druge strane, oni koji malo bolje razumiju tehnologiju, MIG 21 je zrakoplov druge generacije koji se ne može nositi sa zrakoplovima četvrte generacije, kao što je F-16 ili pak MIG 29 i tako dalje. Očito je da, ako želimo zadržati borbeno zrakoplovstvo, moramo ići u nabavku zrakoplova".

Pogledajte let MiG i F-16 borbenih zrakoplova iznad Knina:

Ključne riječi

Komentara 41

DU
Deleted user
19:26 12.12.2018.

Lijepo kazano Predsjednice,i sto sada?Hocemo li u novi ciklus(mozda cirkus) ili stare krame na nebu?Dokle ce se rasipati potencijali i financije?Tesko je za vjerovati da niste brifirani,a ukoliko niste tada odmah dajte otkaz svom savjetniku.Nemojmo samo sa govorom utjehe,dajte se svi Vi zlatna generacija Mate Granica i Ive Sanadera primite posla,a manje PRa.

GE
generacija57
19:18 12.12.2018.

Kolinda,tvoj stari prijatelj Trump te je valjda zaboravio obavijestiti da neda avione.Drugi puta će biti bolje.

GR
gragakarlovac
19:05 12.12.2018.

God bless America, jer se Krsticevic gadno zaje... SAD je veci prijatelj Hrvatskoj nego HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije