Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaho Orepić

'Ako vladajući ne mogu sankcionirati neprihvatljivo ponašanje Karamarka, vratimo mandat narodu'

Vlaho Orepić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.06.2016.
u 13:25

– U ovom je trenutku vrlo bitno vidjeti, a to svi žele prikriti, ima li ova vladajuća garnitura sposobnost sankcionirati jasno neprihvatljivo ponašanje visokog dužnosnika hrvatske Vlade, tko god on bio – rekao je Orepić

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić iz Luksemburga, gdje danas sudjeluje na sastanku Vijeća Europske unije, komentirao je krizu vlasti kod kuće u Hrvatskoj.

– U ovom je trenutku vrlo bitno vidjeti, a to svi žele prikriti, ima li ova vladajuća garnitura sposobnost da sankcionira jasno neprihvatljivo ponašanje visokog dužnosnika hrvatske Vlade, tko god on bio. U ovom trenutku je to gospodin Tomislav Karamarko. I kad to sankcioniramo, trebamo odlučno krenuti dalje. Ako nemamo tu sposobnost, mi uistinu trebamo vratiti mandat narodu – rekao je Orepić.

Na naše pitanje znači li vraćanje mandata narodu da bi Most mogao podržati oporbeni zahtjev za samoraspuštanjem Sabora, Orepić je odgovorio:

– Bez obzira na to što smo mi iz Mosta sastavni dio vladajuće koalicije, mi smo problem prepoznali. Inicirali smo i upozorili na njega. Vladajuća garnitura mora pokazati odlučnost: ima li sposobnost sankcionirati ono što je nespojivo s obnašanjem javne dužnosti ili nema? Ako nema, vratimo mandat narodu i ta priča je završila.

>> Milanović: Imat ćemo dovoljno potpisa. Reiner odbio u dnevni red staviti zahtjev Laburista za raspuštanje Sabora

Komentara 84

Avatar majmunranko
majmunranko
13:32 10.06.2016.

Ja jedino što vidim u ovom trenutku je faca tipa koji je ugovorom sa stranom firmom Braunsberger Holding određen kao plaćenik, odnosno kao prostitutka, koji je trebao za lovu lobirati u korist stranog investitora i koji je trebao sudjelovati u montiranju kaznenog procesa protiv druge firme, a sve je trebalo biti plasirano u Večernjem listu. I kako da sad ovaj tekst i ovog lika ovdje protumačim drukčije, ako sam vidio ugovor crno na bijelo?

Avatar dmitarX
dmitarX
13:33 10.06.2016.

antipatičan čovjek do bola. ego prenapuhan. doći će to na svoje.

ZO
zoom
13:42 10.06.2016.

orepiću, kakve to lažne demokratske standarde propagiraš kad podržavate smjenu karamarka iako sami priznajete da nema ni kaznene ni prekršajne odgovornosti kod njega, a o sukobu interesa tek treba odlučiti!??!? i onda tražite smjenu čelnika stranke koja vam je saveznik u vladi na zahtjev oporbe?!? to nije moralnost, to je obično prodavanje jeftinih spinova jer je karamarko tražio da se maknu kadrovi iz policije koje je stavio drug zoka, a što ste vi iz mosta odbili!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije