Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump poručio Appleu:
Povratak na članak

Ako vam smetaju carine iz Kine, vratite proizvodnju u SAD

Trgovinski rat SAD-a i Kine uvelike će se odraziti na američki tehnološki sektor. A Trump je pozvao Apple da proizvodnju vrati kući

Komentari 11

DU
Deleted user
14:30 11.09.2018.

Eto odgovara tko stoji iza ismijavanja i napada na predsjednika Trumpa. Ovakve tvrtke to financiraju, one su odgovorne za cenzuru koja se uvodi na internetu pod izlikom da su Rusi namjestili izbore. Takvim tvrtkama je Trump uzeo veliki dio novca uvođenjem carina, ali radnici će i dalje raditi u Sweatshopu.

VL
SD
sdpesticid
21:03 11.09.2018.

tko još nije shvatio, trump želi otvoriti radna mjesta i rasteretiti socijalni sustav, ojačati industriju ali i zadržati naprednu tehnologiju doma. između ostalog, povoljni carinski odnos spram sad-a koji su drugi imali nije pošten.

VL
KK
Kvrgava Klada
14:58 11.09.2018.

Trump je budala ako misli da će Apple vratiti tvornice u SAD i zaposliti 100000 ljudi. Ako i vrate tvornice (zašto kada je SAD minijaturno tržište u usporedbi s kineskim), te će tvornice biti visoko automatizirane i zaposlit će 100 ljudi i to super obrazovanih i sposobnih. Sva sila jadne sirotinje će i dalje biti neobrazovana. A što ako Apple preseli upravu u neku drugu državu i ostavi proizvodnju u Kini?

VL
AN
ANTIFA
15:04 11.09.2018.

Naravno da će makroekonomski analfabeti pljeskati Trumpu za ovakav potez. Šteta od recipročnog obostranog povećanja carina će biti nemjerljivo veća zs američku nego kinesku ekonomiju. Kina sve proizvodi u vlastitoj državi, za razliku od am.korporacija koje sve proizvode u Kini. Npr. Trump je uveo 25% carine na kineske automobile a Kina vratila istom mjerom. A 3/10000 vozila loja se prodaju u Americi su kineske proizvodnje. Tko će imati veću štetu od toga? Narabno američke kompanije

VL
Avatar Foton
Foton
14:57 11.09.2018.

OK, drzava ubere carine, cijena iphona ode 200 dolara gore, ti dolari dolaze iz dzepova americkih kupaca. Znaci Trump carinama Kini osiromasuje Amerikance i prihod Appla, jer ce se zbog vise cijene prodavati manje iphona. Trump je genije po nekima, ha, ha.

VL
KA
KaraMarko
15:21 11.09.2018.

Otresce njega Kina ...samo polako

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.