Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:

Ako vam banke ne daju dokumentaciju, možete podići stupnjevite tužbe

12.12.2015., Zagreb - Udruga Franak organizirala je prosvjed zbog nepravilnosti u konverziji kredita ispred poslovnice Raiffeisen bank u Jurisicevoj ulici i Hypo banke na Trgu bana Jelacica. Prosvjedovali su tako sto su uplacivali rate kredita u kovanicam
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
VL
Autor
Valentina Wiesner
18.05.2019.
u 11:15

Goran Aleksić, saborski zastupnik Snage, poručio je onima kojima banke potrebnu dokumentaciju ne dostave na vrijeme, do 25. svibnja, podizanje tzv. stupnjevite tužbe u kojoj mogu naknadno precizirati iznos potraživanja.

Danas ćemo pozvati sve potrošače koji još nisu podigli tužbe za preplaćene kamate da to učine jer preostaje još manje od mjesec dana do zastare. Rok ističe 13. lipnja.To se odnosi na dužnike koji su podigli kredit između 10. rujna 2003. i 31. prosinca 2010. - istaknula je Sandra Žiga, voditeljica ureda Udruge Franak na konferenciji za novinare u zagrebačkoj knjižnici Božidara Ogrizovića.

Goran Aleksić, saborski zastupnik Snage, poručio je onima kojima banke potrebnu dokumentaciju ne dostave na vrijeme, do 25. svibnja, podizanje tzv. stupnjevite tužbe u kojoj mogu naknadno precizirati iznos potraživanja. 

- Stupnjevitom je tužbom utvrđeno pravo svakom tužitelju za podizanje tužbe bez izračuna tzv. kondemnatornog zahtjeva za isplatu, uslijed činjenice da nije mogao nabaviti dokumentaciju, ponajprije jer mu banka nije htjela ili nije dostavila do podnošenja tužbe za koju nastupa zastara - precizirala je odvjetnica Patricija Đurić, pozivajući se na čl. 186. b, stavak 3. Zakona o parničnom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije