Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović

'Ako udžbenike rade u zadnji tren, ponašaju se kao da su bilteni'

'25.03.2013., Zadar - Ministar Zeljko Jovanovic sa suradnicima u posjetu srednjoj strukovnoj skoli Vice Vlatkovic u Zadru. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
09.04.2013.
u 17:32

Nakladnicima koji tvrde da su udžbenici puni pogrešaka jer se moraju raditi na brzinu ministar Jovanović je rekao kako je u tom slučaju riječ o lošem nakladniku

Strategiju razvoja obrazovanja i znanosti i rad s udžbenicima neće kreirati nakladnici nego Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kazao je danas u Opatiji ministar Željko Jovanović. Na stručnom skupu ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova ministar je istaknuo je kako je zakon predvidio da se udžbenici mijenjaju svake četiri godine jer se pretpostavlja da će u tom vremenu mnogi udžbenici metodički i sadržajno zastarjeti.

Udžbenici koji su trenutačno u upotrebi stari su u prosjeku osam, a neki 15 i 20 godina. Ministarstvo izrađuje nekoliko pravilnika kojima će se od nakladnika tražiti da udžbenici budu kvalitetniji, jeftiniji i tanji, rekao je Jovanović. U pripremi su novi udžbenici koji će biti u upotrebi od iduće školske godine, a bit će metodološki suvremeniji, pravopisno usklađeniji, unijet će se sadržaji za obradu zdravstvenoga i građanskoga odgoja, medijske kulture i poduzetništva, uklonit će se zastarjelost u informatici, geografiji, povijesti i filozofiji, uklonit će se spolne nejednakosti i nezastupljenost manjina, čulo se u Opatiji.

Nakladnicima koji tvrde da su udžbenici puni pogrešaka jer se moraju raditi na brzinu ministar Jovanović rekao je da je u tom slučaju riječ o lošem nakladniku. – Ako rade udžbenike u posljednji trenutak, ponašaju se kao da su udžbenici bilten koji se fotokopira i nakon toga prodaje. I to je bitna poruka povjerenstvu koje će prosuđivati udžbenike – naglasio je Željko Jovanović.

>>Od 2014. stari sadržaj, ali u novom pakiranju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije