Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Srića:

'Ako su navodi o izbacivanju točni, to je autokratski pristup'

Saša Srića
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
08.12.2020.
u 08:16

Apel je sve samo ne politizacija već stručna promišljanja sa ciljem smanjivanja broja zaraženih, a samim time hospitaliziranih i umrlih naših sugrađana, komentira pulmolog Saša Srića

Pulmolog Saša Srića komentirao je izbacivanje petero članova iz Vladinog Znanstvenog savjeta.

– Već pristiže ograđivanje od termina izbacivanje već nepostojanje smisla daljnje suradnje sa članovima Znanstvenog savjeta Vlade petoro članova koji su potpisnici Apela javnosti zabrinuti situacijom s pandemijom nudeći adekvatna, konkretna i znanstveno utemeljena rješenja a čemu sam se kao kliničar sa zadovoljstvom i ja pridružio. Apel je sve samo ne politizacija već stručna promišljanja sa ciljem smanjivanja broja zaraženih, a samim time hospitaliziranih i umrlih naših sugrađana. Ovu odluku smatram nepozivanjem na zajedništvo već isključivošću pa i autokratskim pristupom ukoliko se potvrdi točnost navoda. Ponavljam cilj je zajedništvo i borba protiv pandemije a ne nove podjele – rekao nam je Saša Srića, jedan od od potpisnika apea 26 znanstvenika.

Podsjetimo, Vlada je otkazala suradnju petorici potpisnika apela iz Znanstvenog savjeta, odnosno Nenadu Banu, Andreji Ambriović Ristov, Petri Klepac, Igoru Rudanu i Branku Kolariću.

Nakon što je tu informaciju prvi objavio Večernji list, glasnogovornik Vlade Marko Mijić kazao je kako su svi koji su potpisali apel i dalje članovi Znanstvenog savjeta.

Ključne riječi

Komentara 34

LU
Ludwik
09:02 08.12.2020.

Partija je uvijek bila nemilosrdna, s lakoćom pušta vodu za onima koji izraze i najmanju sumnju u ispravnost partijske politike...

DU
Deleted user
08:42 08.12.2020.

Zar ste vi znanstvenici meritorni za donošenje odluka? To je u nadležnosti najpametnjjeg neđu nama, a to je neprikosnoveni autoritet u Hrvata, g. Plen Kim Un. Nitko se njemu ne smije suprostaviti. On ima podršku svog koalicijskog partnera, sveznajućeg i Hrvatskoj sklonog, g. Pupavca.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:26 08.12.2020.

Sander ups Plenković skupa sa Capakom sve zna a vi školovani znanstvenici nemate pojma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije