Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
merkel u prištini

"Ako Srbija želi kandidaturu za EU, neka ukine paralelne strukture"

\'merkel_novo\'
AFP/PIXSELL
19.12.2011.
u 15:12

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je u Prištini razgovarala s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem

Za dobivanje statusa kandidata Srbija mora uspostaviti razumnu robnu razmjenu s Kosovom, nadzor nad prijelazima i ukinuti paralelne strukture – izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel danas nakon razgovora s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem u Prištini kamo je doputovala u posjet njemačkim vojnicima u misiji KFOR-a, prenose mediji u Srbiji.

Neovisnost Kosova, kako je rekla, bila je veliki korak, a sada kosovska strana mora djelovati odgovorno u smislu mirnog rješavanja svih problema. Na sjeveru Kosova  potrebna je, dodala je, uspostava "razumnih oblika" odnosa, a, kada je riječ o dijalogu Beograda i Prištine, njemačka kancelarka drži da je potrebno primijeniti dogovore. Kao primjer dala je zajedničku carinsku kontrolu u čijem provođenju i kosovska strana treba dati svoj doprinos.

– Vjerujemo da demokratsko Kosovo predstavlja dobar doprinos miru u regiji, a budućnost je cijele regije u EU – ponovila je Merkel i dodala da je s Thaçijem razgovarala o tome kako što brže doći do tog cilja. Thaçi je istaknuo da na sjeveru Kosova ne postoji konflikt države i građana, već zakona s anarhijom.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar flegmatik
flegmatik
15:42 19.12.2011.

Pa valjda braca Srbi nisu toliko blesavi da trtare oko ulaska u raspadajucu uniju.

CE
Ceca
15:48 19.12.2011.

Kaj bi oni trtarili. Pak su oni ko Švajcarska. nema straha!

DA
dacho
21:00 20.12.2011.

20.12.2011. u 07:33h swimm je napisao/la: ------------------------------------------------ swimm , prije ćeš ti na svojoj koži osjetiti ta pravila nego srbi he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije