Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogući i odroni

Ako se spremate na put, budite oprezni: Kolnici su skliski, očekuju se gužve i veći broj pješaka hodočasnika

Prometna gužva na graničnom prijelazu Rupa
Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
1/3
15.08.2020.
u 09:05

Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, mogući su odroni, pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) u subotu vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima.

Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno. Korisnike iz HAK-a mole za strpljenje.

Povodom blagdana Velike Gospe, na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika, pa ostale sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

- kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;

- između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora vozi se usporeno u koloni (povećana gustoća prometa i kraći zastoji u blizini odmorišta Draganić).

A6 Rijeka-Zagreb:

- kolona vozila kod čvora OŠTROVICA (izlaz u smjeru mora) duga je oko 500 m.

Istarski ipsilon:

- pojačan promet u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. 

Prema odluci vlade Republike Italije, sve osobe koje iz Republike Hrvatske ulaze u Italiju prilikom ulaska moraju imati negativan test na covid - 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući talijanske državljane. Tranzit kroz Italiju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Brzobrodska komercijalna linija Dubrovnik–Korčula–Hvar–Bol–Split, čiji je početak najavljen za 24. srpnja, ukida se za 2020. godinu.

GALERIJA Prometna gužva na graničnom prijelazu Rupa

Prometna gužva na graničnom prijelazu Rupa
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije